Solen skiner, två heldagar med solsken i rad, det har varit riktigt skönt. Hann med en lite längre promenad i solen idag på lunchen faktiskt, mycket skönt!

Känner mig smått förhoppningsfull över börsen närmsta tiden, jag börjar tro att Libyen kommer att lösa sig snart, fokus har ju i alla fall minskat, på Nyheterna tas ju inte Libyen upp förren efter typ 5 minuter nu. Förra veckan var det ju första inslaget varje sändning. Oljan fortsätter dock hålla sig uppe på en hög nivå, för hög långsiktigt, men vi kommer nog hålla oss över $100 hela våren. Vi har tagit en välbehövlig paus i uppgången pga makro (Libyen, Egypten, Tunisien, skuldproblemen i PIIGS osv), men nu är det snart dags att fortsätta färden uppåt, det är i alla fall min magkänsla just nu.

Imorgon är det dags för Clas Ohlson att rapportera, jag tycker aktien är lågt värderad, men vågar inte spekulera över hur rapporten tas emot. Jag tror dock att aktien på sikt kommer att börja klättra uppåt.

Mina investeringar i Alliance Oil och PA Resources har ju fått en bra start och oljerelaterade aktier kommer nog höra till vinnarna större delen av året.

Swedbank kom med positiva nyheter idag och har fått ytterligare en köprek (Outperform) idag. (Känns som att alla är helt överens om att Swedbank ska upp? Är det skäl för att bli lite orolig?)

Tele2 har fått en del stryk senaste veckan, men den kommer att gå upp igen, vi närmar oss utdelnings-säsongen och lite längre fram kommer sannolikt högutdelarna att gynnas. Aktien är även utan utdelningen billig om man tror på bolaget på sikt. Hela telekom-sektorn/operatörerna handlas till relativt låga p/e-tal.

Ratos är en kul aktie, det händer alltid mycket runt bolaget och jag tror mycket på ledningen. Håller också med Arne (i dagens DI) om att analytikerna inte förstår Ratos, ochmäklarna/analytikerna lever ju (som jag brukar tjata om) på sina courtage och transaktioner, de måste ju därför hela tiden uppdatera målkurser, ändra tips osv för att hålla marknaden på en hög aktivitetsnivå.

Ja, nu är det dags att sova snart, men som sagt, magkänslan är bra just nu, kanske har med solen att göra? Vi får se. Nu väntar jag med spänning på Clas Ohlson imorgon. God natt.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.