Så, första jobbveckan efter semester avklarad. Blivit 5 dagar på resande fot, sitter just nu på Arlanda och skriver detta i loungen på väg hem till familjen.

Börsen fortsätter sakta men säkert upp… Varför? Jag är skeptisk till inledningen på året, men det är ofta mycket pengar som ska in i marknaden i början av året, många stora aktörer sålde säkert av en del i slutet av året, och positionerar sig nu på nytt. Signalerna vi får är blandade tycker jag. USA verkar ju i alla fall gå framåt. Grekland löser sig säkert nu i helgen, men vad händer med Spanien, Portugal, Italien, Ungern osv under våren?

Google rasar idag, trots ett grymt resultat. Detta primärt beroende på att klicken genererar mindre intäkt i genomsnitt. Sannolikt beror detta på att klicken kommer från “nya” plattformar, mobilt, video osv som generellt är billigare för annonsörerna. Men volymen, omsättning & vinst ökar. Jag tror detta kan vara ett bra tillfälle att fylla på aktier, i alla fall för den långsiktige. Potentialen är fortfarande gigantisk på 3-5 år. Man har bara skrapat på ytan i många segment, inte minst TV… Där finns det många reklam-kronor att slåss om framöver…

RIM fortsätter sin rykteskarusell, och så lär det fortsätta…

Precise misslyckades med att hålla sina uttalanden om nyheter innan årsskiftet. Ska bli spännande att se kommande rapport och hoppas att de kommer med nyheter snart. Det är inte bra att de missar sina prognoser, jag är fortsatt positiv, potentialen är mycket stor, men kommer inte öka i aktien kortsiktigt. Vill först se lite positiva nyheter.

Nu lyfter snart planet, och sen vankas det fredagsmys :-)