Så, första jobbveckan efter semester avklarad. Blivit 5 dagar på resande fot, sitter just nu på Arlanda och skriver detta i loungen på väg hem till familjen.

Börsen fortsätter sakta men säkert upp… Varför? Jag är skeptisk till inledningen på året, men det är ofta mycket pengar som ska in i marknaden i början av året, många stora aktörer sålde säkert av en del i slutet av året, och positionerar sig nu på nytt. Signalerna vi får är blandade tycker jag. USA verkar ju i alla fall gå framåt. Grekland löser sig säkert nu i helgen, men vad händer med Spanien, Portugal, Italien, Ungern osv under våren?

Google rasar idag, trots ett grymt resultat. Detta primärt beroende på att klicken genererar mindre intäkt i genomsnitt. Sannolikt beror detta på att klicken kommer från “nya” plattformar, mobilt, video osv som generellt är billigare för annonsörerna. Men volymen, omsättning & vinst ökar. Jag tror detta kan vara ett bra tillfälle att fylla på aktier, i alla fall för den långsiktige. Potentialen är fortfarande gigantisk på 3-5 år. Man har bara skrapat på ytan i många segment, inte minst TV… Där finns det många reklam-kronor att slåss om framöver…

RIM fortsätter sin rykteskarusell, och så lär det fortsätta…

Precise misslyckades med att hålla sina uttalanden om nyheter innan årsskiftet. Ska bli spännande att se kommande rapport och hoppas att de kommer med nyheter snart. Det är inte bra att de missar sina prognoser, jag är fortsatt positiv, potentialen är mycket stor, men kommer inte öka i aktien kortsiktigt. Vill först se lite positiva nyheter.

Nu lyfter snart planet, och sen vankas det fredagsmys :-)Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
9 years ago

Snaran dras åt mer och mer iallafall kring ursprungsmärkning av livsmedel både i europa och usa och resten av världen, det är vad kunderna kräver pga. olika allvarliga omständigheter och sjukdommar. Lagkraven smyger sig på land efter land från o med 2012-2013 frammåt. Vilka sitter på patentet där dom andra får rätta sig in i ledet om inte Trac-technology! En sådan stor mångmiljard industri av kött/fågel konsumtion i världen att det är svårt att övergripa. Just nu ligger aktien riktigt lågt men vi får se fram igenom.

// Dalle

Anonymous
9 years ago

Hemtex AB har en riktigt låg kurs för tillfället.

Om jag inte hade allt i Boliden så hade jag satsat i Hemtex. Känns som ett säkert kort i dagens läge

Anonymous
9 years ago

Dalle & Mswenson, ska titta närmare på era tips, Trac låter ju spännande! Boliden & Hemtex är också riktigt intressanta!

Ha de gott!

Andreas

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x