Läser på SVT.se att Trichet uppmanar Italien att omedelbart ta tag i reformarbetet, man är inte nöjda med Berlusconis resultat än så länge, och räntorna börjar återigen stiga till höga (på sikt ohållbara) nivåer göt Italiens del. Får vi lite dåliga nyheter om progressen i Italien och Grekland i veckan så är vi nog ner över 5% kommande 5 handelsdagar… Och frågan är när vi ska få ett slut på skuldkrisen, det kan ju också vara så att skuldkrisen är något vi får leva med i många år, och att börsen alltmer kan liknas vid ett “Casino” som mång påstår.. Får vi inte ordning på statsfinanserna kommer vi kastas mellan hopp och förtvivlan under lång tid.

Det vi närmast kan hoppas på är väl QE3 i USA i slutet av september, och att EU:s politiker under september fattar vettiga beslut på de möten som är planerade. Vi är också beroende av att Italien, Spanien, Portugal, Grekland osv håller vad de lovat och genomför reformerna som planerats.

Länk till SVT, artikeln om Trichets uppmaning

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.