Då var påsken slut för denna gång, och USA har hållit öppet för oss “aktie-nördar” även denna annandag. Det är skönt att kunna varva upp lite lagom efter påsken, nu är man ju laddad till max inför morgondagen :-)

Den mest intressanta händelsen annars i helgen, bortsett från det vanliga nyhetsflödet är i mitt tycke Apples nya “påhitt”. iPad, den har enligt Apple sålt i 300.000 ex första dagen i USA. Förväntningarna ligger på en bra bit över 1 miljon första året.

JP Morgan har höjt förväntningarna på bolaget och köprekar Apple med en målkurs på över $300! Aktien slutade lite under $240 ikväll. Jag köpte faktiskt en liten post i bolaget, 30 aktier. (Blev totalt 48.000kr ungefär). Aktien har gått starkt senaste månaden, från under $200 upp till dagens notering.

Jag tror dock att tåget kan fortsätta en liten stund till, Apple är heta, och trots att de handlas till ett P/E på 22 så tror många att de ska kunna fortsätta prestera en snabb tillväxt, och det kommer ju att krävas för att vidmakthålla den typen av värdering långsiktigt…