Då var påsken slut för denna gång, och USA har hållit öppet för oss “aktie-nördar” även denna annandag. Det är skönt att kunna varva upp lite lagom efter påsken, nu är man ju laddad till max inför morgondagen :-)

Den mest intressanta händelsen annars i helgen, bortsett från det vanliga nyhetsflödet är i mitt tycke Apples nya “påhitt”. iPad, den har enligt Apple sålt i 300.000 ex första dagen i USA. Förväntningarna ligger på en bra bit över 1 miljon första året.

JP Morgan har höjt förväntningarna på bolaget och köprekar Apple med en målkurs på över $300! Aktien slutade lite under $240 ikväll. Jag köpte faktiskt en liten post i bolaget, 30 aktier. (Blev totalt 48.000kr ungefär). Aktien har gått starkt senaste månaden, från under $200 upp till dagens notering.

Jag tror dock att tåget kan fortsätta en liten stund till, Apple är heta, och trots att de handlas till ett P/E på 22 så tror många att de ska kunna fortsätta prestera en snabb tillväxt, och det kommer ju att krävas för att vidmakthålla den typen av värdering långsiktigt…


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
11 years ago

Apple är ett intressant bolag med egen kultiverad kundkrets och lockar flera och flera. Nu ger det in i andra branscher och lycket bra med iPhone.
iPad är jag osäkert, men får se hur det går om ett par veckor då den trogna kundkretsen har gjort sitt.
Alltid imponerande av Steve prestation

Anonymous
11 years ago

Ja, skrev fel i texten, det är 1 miljon första kvartalet som är väntat. Men det har kommit in en del negativ feedback tydligen, tror aktien kan vara känslig för det..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x