Rapportperioden har nu börjat på allvar, och rapporterna som kommit in än så länge har till stor del varit positiva.

Investeringen i Trelleborg blev lyckad. Rapporten var betydligt bättre än väntat, och vinsten blev riktigt bra. Jag valde att plocka hem lite vinst igår eftermiddag och sålde halva innehavet på 56kr. Idag har aktien fallit tillbaka, men det beror delvis också på att den handlas exkl utdelning idag (50öre). Halva innehavet finns dock kvar i portföljen.

Apple gjorde en dundervinst i kvartalet, men jag upplever ändå att det finns några brasklappar. Dels ökade inte försäljningen av iPhone, tillväxten har alltså stannat av. Det skiljde bara 100.000 enheter jämfört med förra kvartalet. De flesta jämförelser har gjort mot föregående år, men det är inte riktigt applicerbart eftersom marknaden för smartphones har ökat mer än tillväxten för Apple senaste året. Prognosen för resten av året var också lägre än förväntningarna vilket jag tror kan påverka aktien på lite sikt. Jag ligger dock kvar med innehavet tills vidare. All exponering mot smartphone-segmentet är idag positivt i min värld.

För övrigt har RIM/Blackberry nu större marknadsandel än SonyEricsson globalt, totalt sett!

Kungsleden är ett nytt innehav i portföljen. Utdelningen på 3,75kr är om några veckor, och ger en skön kudde vid en eventuell nedgång. Jag tror att utdelningen gör att aktien kan klara sig bra om Börsen utvecklas hyfsat kommande veckor. Kungsleden är också ett långsiktigt attraktivt bolag med en uttalad strategi att skapa aktieägarvärde.

Jag har minskat innehavet i Hexagon något, men det var bara för att innehavet var lite för stort i förhållande till övriga innehav.

Nu väntar jag med spänning på Nokias rapport imorgon vid lunchtid. Även New Wave kommer med rapport imorgon, även den ser jag fram emot, dock hoppas jag att aktien inte rusar imorgon eftersom jag står utanför bolaget för tillfället :-) Karo Bios rapport kommer inte innehålla några nyheter, men hoppas att de uppdaterar Epro-projektet med lite ny info närmsta veckan. Nya VD:n är ju snart igång också, spännande!

Såhär ser min nuvarande portfölj ut:Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
11 years ago

grattis till apple føresten. lyssnade nær rapporten kom och såg aktien rusa kraftig. hade mitt kapital bundet så ja ville inte gå in i den :S vilket man ångrar hehe.

Anonymous
11 years ago

Tack! Ja, Apple var skön, dock var Nokia idag lite kallare :-) Men man kan ju inte få allt… Rapport-tiderna är ju ett spel, och både Apple & Nokia väger ju relativt lätt i portföljen.
Lycka till med tradingen!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x