Vilken vecka vi är inne i! Otroligt högt tryck på nyhetsbyråerna, och rapporterna i kombination med uttalanden och pressträffar avlöser varandra. Rent generellt så är det bra rapporter som trillar in, men mottagandet är lite varierat. Alla var ju överens om att rapporterna för Q3 skulle vara bra, det som nu oroar är ju hur uthållig uppgången är, och om bolagen i sina kommentarer är lite mer återhållsamma…

För egen del har senaste veckan inneburit mycket jobb, och min bevakning av börsen har blivit klart lidande. Har dock gjort en del förändringar, steg av XACT Bear med en mindre vinst och ökade i RIMM ordentligt efter uppgången på 8% i måndags. Jag kom in på lite över $50 och är mycket nöjd med investeringen såhär långt. RIMM har varit ett relativt stort innehav länge, men nu kan det vara dags för en lite mer positiv resa uppåt framöver. Deras demo av sin nya Tablet “Blackberry Playbook” var tydligt långt bättre än förväntningarna, och för första gången på länge så pratar analytikerna om att Blackberrys Playbook kan vara en allvarlig utmanare till Apples iPad. Det skulle innebära ytterligare ett intäktsben med en relativt lönsam produktkategori, i alla fall kortsiktigt.

Vidare så har det ryktats om att Cisco är intresserade av RIMM, och det är inte alls otroligt, dock tror jag i så fall att det blir en 10-20% andel i bolaget, ett komplett övertagande tror jag inte på. 20% i RIMM skulle ge Cisco möjlighet att integrera sin Webex och IP-PBX funktionalitet i en av världens största smartphone-tillverkare, en tillverkare som dessutom står för en stor andel av försäljningen till storföretag, både i Nordamerika, Europa men framför allt i Asien.

Hexagon idag fick ett surt mottagande, de levererade som förväntat, men som vanligt så låg förväntningarna en bit över de officiella etimaten. Bolaget står ju i alla fall starkt och framtiden kan bli spännande.

Eniro är väl dagens snackis i övrigt, som väntat så skulle Johan fixa finansieringen, och aktien kan mycket väl bli en mångdubblare på några års sikt, men just nu är det alldeles för riskabelt att köpa, det är i så fall i rent spekulativt syfte, och det är jag inte intresserad av just nu. Det ska bli spännande att se vad teckningskursen sätts till och om fler ägare uttalar sig positivt om att teckna sin andel. Jag kan tänka mig att köpa Eniro-aktien och delta i nyemmissionen om villkoren blir de rätta. Jag har stort förtroende för Johan och hans förmåga att vända detta sjunkande skepp… Det krävs krafttag, men det är han inte rädd för, det är han snarare van vid…

För övrigt tycker jag inte börsen är jätte-attraktiv just nu, det borde komma en rekyl, men om den kommer, det står skrivet i stjärnorna… Har man stora vinster så kan det börja vara dags att plocka hem lite, inte lämna börsen helt, men säkra en del vinster, och kanske också flytta upp stopploss-nivåerna. Låt aldrig ett innehav som avkastat ett antal procent ligga kvar i portföljen så det istället blir en förlustaffär, flytta upp stopploss kontinuerligt om du inte är mycket långsiktig, det är inget fel att gå in och ur aktier flera gånger per år om man tror sig kunna tjäna pengar på det.

Jag har också passat på att öka i H&M på nivåer som i alla fall jag finner attraktiva i ett längre perspektiv. Snart kommer fokus att hamna på utdelningarna för 2011 och då tror jag de stabila A-listebolagen kan gå relativt sett bättre än övriga bolag.

Betsson erbjuder också en mycket attraktiv direktavkastning, som kan bli upp mot 10% även 2011.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.