Tycker det är svårt att känna av någon riktig riktning på börsen? Vi är ju uppe på oförändrat för året, men det känns nervöst “där ute”. Trots all nervositet så har vi ändå en dragning uppåt, men den känns inte som det är en stabil uppgång vi har framför oss.

Rapporterna börjar snart trilla in, och vi får väl hoppas att de överträffar förväntningarna, då kan vi nog ha en bra period framför oss, men det finns många orosmoln, PIIGS, framför allt Portugal & Spanien just nu, hela norra afrika som “brinner”, får vi en spridning mot Saudi Arabien så kan det bli jobbigt.. Vi har Japan, där man fortfarande inte löst problement med kärn-reaktorerna och dess bränslestavar. Makro spelar alltså fortfarande mot oss.

Samtidigt går västeuropa och USA allt bättre, även Asien tuffar på. Det gör att bolagen fortsätter tjäna bra pengar trots all makro-problematik. 

Jag vet inte heller om detta är en vardag vi får vänja oss vid, när det finns stora obalanser i världen, gigantiska skillnader mellan fattiga och rika, mellan demokratier & diktaturer så finns självklart en stark vilja hos många att förändra, och med den “demokratiseringsvåg” som pågår i mellanöstern idag så tror jag detta bara är början på en lång period av oroligheter i världen, och de kraftiga svängningarna på börsen är sannolikt här för att stanna.

Många analytiker har uttalat sig senaste dagarna, och många tror fortfarande på 20% upp 2011. Det skulle innebära ett rejält rally eftersom vi nu efter första kvartalet fortfarande ligger på oförändrat. Det är självklart möjligt, men tycker 5-10% känns rimligare med dagens makro-situation.

På bolagsnivå händer det ju mycket just nu,
några “higlights” jag snappat upp senaste dagarna..

H&M, här fortsätter insiderköpen idag med ytterligare en i företagsledningen som fyller på med aktier i portföljen.

Topotarget, faller tillbaka med över 4% på svag guidning för helåret. Topo är ett typiskt “vinna eller försvinna”-företag, men jag tror att chanserna för att det blir “vinna” i detta fallet är goda. Belinostat har absolut potential. Men som sagt, risken är fortsatt hög (enligt mig).

RIM, fortsätter sin kräftgång. Jag vill dock se alla nyheter första 2 veckorna i Maj innan jag bildar mig en uppfattning om hur jag ska göra i aktien. Jag tror fortsatt mycket på bolaget, och jag tror att det kommer flera positiva nyheter i samband med Blackberry World som är första veckan i Maj.

Nokia, här är analytikerna kraftigt oense… Vissa tycker den ska ner till 3€, andra tycker att 8€ är rätt värdering…? Jag vet inte vad jag tycker annat än att aktien är lågt värderad, men det dröjer lång tid innan man växlat över till WP7, och frågan återstår om det är “rätt plattform”? Men lyckas Nokia med sin strategi så är dagens nivå löjligt låg, en klockren kursraket om de lyckas.

Electrolux fortsätter behaga analytikerna, och målkurserna ligger i många fall en bit över 200kr, vilket ger en potential på cirka 20% jämfört med dagens kurs.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

3 € för Nokia?! 0,40 € utdelning per aktie. Nej, köper nog på mig mer inför utdelningen! Löjligt lågt värderad med tanke på kassan och potentialen om strategin lyckas.

Anonymous
10 years ago

Håller med, som värdeinvesterare är den sannolikt ett bra case, men det är viktigt att de lyckas med strategin och WP7, annars kommer även kassan att sina på sikt. Men håller med. knappt 4kr i utdelning är mycket bra räknat i procent.

Lycka till med investeringen!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x