Spännande vändning på börsen idag! I fredags verkade allt “frid & fröjd” trots statistiken från USA som var urdålig. Idag har helt plötsligt Italien blossat upp som ett problem. Förra veckan var det ingen som pratade om Italien? Det är ärligt talat ganska svårt för vanliga investerare att ha koll på all makro, det händer otroligt mycket, och har gjort så undr lång tid nu…

För egen del har dollar-förstärkningen gjort att mitt inköp i RIM inte ligger så mycket back idag. trots att aktien är ner 3,3% så är innehavet bara ner 0,7% idag! Vilket faktiskt innebär att jag fortfarande ligger plus på investeringen trots dagens branta nedgång. Borde sålt direkt vid öppning, men var på Liseberg och hade inte tid att agera på kurserna. Jag avvaktar morgondagen och tar beslut då angående om jag ska ligga kvar eller göra en exit i RIM.

Det börjar återigen kännas som lite julafton på börsen. Alliance Oil, Swedbank mfl har backat rejält idag, men de kan falla ytterligare om Börsen bara orkar hålla sig på minus några dagar till… Såhär i efterhand skulle jag ju hållit XACT BEAR över helgen, men alltid lätt att vara efterklok.

Undrar förresten om det var RIMs återköp som höll uppe kursen direkt i morse när de nstack till 29,30 ungefär? Sannolikt. I så fall bör vi få en likadan körare imorgon bitti. Och resterande dagar i veckan. Tror fortfarande det kan vara en bra kortsiktig placering.

Nu väntar vi in morgondagens öppning i Stockholm, sleep well :-)

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.