Ja, börsen började bra (ja, ner alltså :-)) men Draghi förstörde festen och fortsatte sänka räntan, samt starta sitt “ABS” program vilket innebär att man börjar med “tillgångsköp”. Det är dock inget fullskaligt QE-program som en del hoppades på.

Börsen öppnade som sagt ner och Stockholm hade svårt att hålla sig över 0-strecket och avslutade precis under. I Tyskland gick DAX från -0,8% till att sluta drygt 1% plus. Jag låg positionerad för nedgång, sålde hälften när DAX låg på -0,5% och resten efter att börsen vänt upp över 0:an. Det blev en liten vinst, men inte så stor som jag hade hoppats :-)

Blir spännande att se om EU & Nato verkställer sina nya sanktioner, och hur tuffa de är? Är de tuffa så kan de nog stöka till det på marknaden? Samtidigt är det ju ett eldupphör utlyst, och det kan ju fortsätta föda en uppgång. Ja, spännande tider är det och det är nästan omöjligt att förutse varthän det pekar imorgon. USA slutade lägre än vid svenska stängningen men vände upp från dagens lägstanivåer. Tyder på en öppning runt -0,2-0,3% imorgon?