Apple har tappat cirka 25% i värde sedan i somras, i DI idag kan man läsa om att Apple rear ut både iPhone5 och iPad i USA (har sett sänkta priser även i Sverige, bland annat 1000kr i rabatt på iPhone5 på Dustin igår i 24h).

Analytikerna sänker riktkurserna på löpande band, och verkar rädda för att Samsung med flera tar över ledarpositionen från Apple. Apple har också fått flera patent avvisade, samt misslyckats med att få Samsungs telefoner säljstoppade i bland annat USA.

Så hur ska man tänka nu då? Ja, aktien har utvecklat ett “death cross”, dvs 50 dagars medelvärde har korsat 100 dagars medelvärde. Det är en stark teknisk indikator på att aktien ska fortsätta ner.

Kortsiktigt är det svårt att hitta en större uppsida på aktien, de behöver verkligen komma ut med något nytt för att återfå förtroendet på marknaden, och det lär inte hända i början av 2013? Samsung hinner sannolikt lansera “S4” innan Apple släpper sin “5S”, och frågan är om inte Apple kommer börja tappa en del av sina förtrogna om de inte utvecklar sig…

Vi får se, men avvakta är nog det bästa man kan göra just nu, trots att aktien ser billig ut efter en nedgång på 25% under hösten… Äger man redan aktien bör man kanske sälja av en del av innehavet för att kunna snitta ner sig framöver, alternativt sitta still och se fram emot kommande utdelningar som bolaget nu ska börja med…