Söndag kväll, normalt sett brukar ju helgerna vara lugna sett till finansnyheter, men denna helg har varit allt annat än lugn, när Finansinspektionen igår 09.00 meddelade att man försätter HQ Bank i likvidation på måndag morgon påbörjades sannolikt ett rejält telefon-koppel runt Stureplan, det är säkert många som hade tänkt sig en lugn helg med familj eller vänner som istället fått slita på sig kostymen och jobba, inte 8 timmar, inte 12, utan sannolikt dygnet runt…


Det är självklart tråkigt att det gått så långt som det gjort, och den “nya” ledningen skulle säkert kunna vända detta till något positivt på sikt, men det är också bra att FI vågar gå in och verkligen straffa dem som bryter så uppenbart mot flera regler. Det har ju framkommit att HQ Bank har brutit mot reglerna i flera år, och tydligen också ignorerat tillsägelser från FI.

Vam köper då HQ Bank? Ja enligt tidningarna är det väl bara Carnegie som är intresserade, övriga väntar tills bolaget går i konkurs, och plockar då godbitarna istället. Nu kl 22:08 har det fortfarande inte kommit några köpare, och jag tror att bolaget likvideras med start imorgon. Det är synd, HQ Bank skulle blivit 30 år nästa år, och duon Sven Hagströmer & Mats Qviberg har jag alltid gillat.

En fråga man kan ställa sig är vad som händer med Öresund när börsen öppnar imorgon? Att aktiekursen kommer dyka är väl ganska uppenbart, men är det risk för en överreaktion, och rent av köpläge långsiktigt? Ja långsiktigt tror jag faktiskt att det kan uppenbara sig mycket bra nivåer att komma in på. Jag avvaktar dock och följer utvecklingen.

Min investering i BULL stängde jag i fredags sent på eftermiddagen. Vinsten blev cirka 3,2% vilket jag är mycket nöjd med. Nu ligger jag likvid med de pengarna, och inväntar ett bra läge att gå in i Bear eller Bull igen.