HM rapporterade ju idag på morgonen innan börsens öppning, eftersom jag suttit i möten precis hela dagen så har jag bara kunnat följa aktien & nyheterna via nyhetslarm till min telefon. Där har det dock “plingat” tätt. Säkert fått över 50 nyhetsmail om HM-aktien idag. (prenumererar på både Direkt & SIX).

Det fanns väl egentligen inga ljuspunkter alls i rapporten, och aktien ska självklart ner på denna rapport, men det är lite som Swedbank säger nu sent på dagen på DI.se, är man långsiktig är det alltid köpläge i H&M.

Personligen så åkte jag på en lite “käftsmäll” i RIM när jag låg kvar över rapporten, och jag minskade innehavet i H&M med 70% igår för att minska risken över rapporten. Jag kommer inom kort att köpa tillbaka de aktier jag sålde igår, men avvaktar några dagar för att se var aktien tar vägen. 

Generellt är risken i aktien mindre nu, jag tror H&M har rensat ut det mesta nu, och från nästa kvartal kan vi förhoppningsvis börja sen en ljusning. Jämförelsetalen blir också bättre från nästa kvartal.

Analytikerna har vitt skilda riktkurser och rekommendationer gällande H&M, men generellt kan man väl säga att kortsiktigt är aktien ganska ointressant, den lär inte göra några “tok-ryck” i närtid, men långsiktigt så är det en stabil utdelningsaktie som växer med 10-15% per år med hjälp av nya butiker. Det var ju faktiskt positivt att VD återigen fastslog att man räknar med att öppna 250 butiker i år. Det är fler än föregående år som kommer självklart bidra till att omsättning & vinst ökar totalt sett.Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Hittade precis in till bloggen din och jag blev lite paff när jag såg hur många aktier du hade i portföljen. Hur hinner du ha koll på dem alla? /G1

Anonymous
10 years ago

Hej, ja det är ganska många aktier. Dock är flera av dem månadssparanden via Aktieinvest. De aktierna bevakar jag inte så noga, de investerar jag i både i upp och nedgång.

Det är cirka 10-15 aktier som jag handlar med aktivt med, resten ligger stilla i depån och växer månad för månad.

Men visst, det tar lite tid, och full koll har jag absolut inte :-)

Anonymous
10 years ago

På så vis. Själv försöker jag hålla koll på fyra bolag. Knappt att jag orkar med det. :) Tack för svar. G1

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x