Dagens mest uppseendeväckande nyhet måste nog tillskrivs den hemliga ägargrupp som i E24.se trädde fram och avslöjade sina tankar och planer för Karo Bio.

Den hemlia ägargruppen leds av en Karl Magnusson, bosatt i New York. De har alltså lyckats köpa på sig över 20% av bolaget, vilket är en märkligt stor port man kommit över utan att kursen rört sig uppåt. Men det visar ju också tydligt att det inte tidigare funnits någotn tydlig huvudägare (om man bortser från Bo Håkansson som kontrollerar 3% av bolaget).

Ägargruppen vill genomföra en nyemmision som de själva kan tänka sig garantera, och ser gärna att bolaget själva tar Eprotirome till marknaden. Potentialen i värderingen ser de som närmast svindlande. De räknar med ett börsvärde på 8 Miljarder, cirka 10 ggr dagens aktiekurs.

Jag får en känsla av att de är lite väl optimistiska i sina påståenden, men visst, de har gjort sitt livs bet, och det är bara att hoppas att de lyckas, och att bolaget blir den framgång de räknar med. Själv har jag en liten post i Karo Bio, och det känns bra. Jag har dock inga planer på att öka exponeringen mot Karo kortsiktigt. Risken för en nyemmission är överhängande, och emissionskursen kan mycket väl bli lågt satt (trots den nya storägarens optimistiska emissionskurs).

Läs artikeln på E24.se

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.