H&M rusade på börsen

H&M var först ut att rapportera, de flesta andra avslutar ju sitt kvartal nu på fredag. Det mesta i HM:s rapport var positivt och börsen skickade upp aktien drygt 6% idag, det var ett välförtjänt ryck, och det är svårt att tänka sig att man bara för någon vecka sen kunde plocka upp aktien på 180kr. HM är på väg mot 230 innan året är slut om börsen stabiliseras, är (som vanligt) imponerad av HM och deras skicklighet att parera konjunktursvängningar, valutor, råvarupriser osv. Framför allt håller man nere kostnaderna. Expansionen som planeras på vår södra del av jordklotet är också spännande och tryggar tillväxt i många år framöver.

I övrigt har börsen gått upp lika mycket idag som börsen gick ner igår… Helt logiskt :-) Tyskarna röstade som väntat igenom en utökning av stödfonden, annars hade det varit katastrof, men alla räknade med att förslaget skulle gå igenom, och det gjorde det ju.

Jag är tillbaka på ruta noll med mina RIMM, köpte aktierna på 21,06 i måndags, aktien var uppe över $23 men föll tillbaka idag ner till 21,10 ungefär. Men men mitt nuvarande innehav i RIM behåller jag över Devcon som är om två veckor.

Är relativt passiv på börsen just nu, ligger kvar med mitt månadssparande och min långa portfölj (HM, Swedbank, Ratos, McDonalds, Google, Clas Ohlson, Kungsleden, Precise Biometrics, Kinnevik, Betsson, Volvo, Tele2 & Telenor).

Dollarn har stabiliserats något runt 6,80kr, frågan är bara var den ska framöver? Kommer fler signaler på att Grekland börjar braka ihop kommer jag nog köpa dollar och sikta på en dollarkurs över 7kr ganska snart. Börjar det komma tecken på att politikerna äntligen löser krisen så tror jag snarare att dollarn söker sig ner mot 6,50 ganska snart, då kommer fokus att skiftas mot deras gigantiska underskott än en gång.. Det tror jag i alla fall.

Läs gärna mer om valutahandel via CFD och mycket annat på IG Markets, där kan du även öppna en depå och testa deras handelsverktyg.


Kommentarer

kommentarer