Äntligen drar rapportsäsongen igång, H&M är först ut, med en mycket spännande rapport. Jag har tagit in en mindre post, och kommer att öka innehavet efter rapporten imorgon. (Oavsett hur rapporten är).

Det kommer en utdelning på 16 kronor i slutet av April (X-dag är 30 April tror jag), det kommer också en splitt 1:2, dvs en gammal aktie blir två nya. Jag vet att detta inte påverkar bolaget på något sätt alls, men rent psykologiskt så tycker många (småsparare primärt) att aktien helt plötsligt är billig, och i de flesta fall jag varit med om i alla fall så har aktien gått upp, både inför en splitt, och de första veckorna efter splitten.

Jag ligger kvar i H&M ett tag nu, i alla fall fram till splitten och någon vecka därefter. Inför rapporten imorgon går meningarna isär om vad vi kan förvänta oss, det är många faktorer som spelar in, hur har rean slagit på marginalerna? Hur har valutorna spelat in? Imorgon innan Börsen öppnar vet vi svaret, och den rapporten styr säkert Börsens generella humör stora delar av dagen imorgon.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets kan du handla med både råvaror, valuta och aktier på flera av världens börser.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x