Surfade runt och hittade en intressant länk på Börssnack. Den går till en intervju i Sveriges Radio med kommunikationschefen Maria Sandow på H&M. I intervjun påstår hon att kunderna kan räkna med 3-10% höjning av priserna till sommaren på grund av höga bomullspriser. Detta är ju något H&M tidigare pekat på att man vill undvika, men nu ser det alltså ut som att konsumenterna får betala för dyra råvaror. Detta är postivt för H&M på sikt, och jag är övertygad om att analytikerna snart byter fot och börjar köpreka H&M igen. 

Intressant med eventuella ersättare till bomull också som berörs i intervjun.

Utdrag från intervjun
“Redan i vår eller sommar
kan priserna på kläder höjas med tre till tio procent. En högre prisnivå är enligt Maria Sandow nog något kunderna får vänja sig vid. Precis som plagg i lyocell eller tencel, säger trendkoordinatorn Catarina Midby.”

Klicka här för att läsa hela intervjun

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Ja det känns som ett naturligt steg med tanke på råvarupriser samt inflation. Blev faktiskt lite förvånad när de tidigare ville ligga kvar på gamla priserna. Ett kännetecken för ett starkt varumärke är att kunna höja priser vid inflationstendenser, samt behålla priserna vid deflation(i.e höja priserna) och samtidigt behålla kunderna. Exempel cigarettföretag. Jag hoppas som aktieägare på bra vinster och hoppas HM:s kunder inte reagerar på att deras klänning för 299:- nu kostar 329:-.

Anonymous
10 years ago

Är hon verkligen anställd på hm…tycker det låter som hon tillhör svensk handel. Det är väl inte HM som säger att de ska höja priserna?

Anonymous
10 years ago

Magnus, HELT RÄTT! Jag läste artikeln nu igen, dock tror jag att det tidigare stod H&M. Reflekterade i alla fall inte över Svensk Handel förra gången jag läste artikeln.

Men helt rätt. Hon är ju inte anställd på H&M, så då får vi se om H&M höjer priserna eller inte…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x