Surfade runt och hittade en intressant länk på Börssnack. Den går till en intervju i Sveriges Radio med kommunikationschefen Maria Sandow på H&M. I intervjun påstår hon att kunderna kan räkna med 3-10% höjning av priserna till sommaren på grund av höga bomullspriser. Detta är ju något H&M tidigare pekat på att man vill undvika, men nu ser det alltså ut som att konsumenterna får betala för dyra råvaror. Detta är postivt för H&M på sikt, och jag är övertygad om att analytikerna snart byter fot och börjar köpreka H&M igen. 

Intressant med eventuella ersättare till bomull också som berörs i intervjun.

Utdrag från intervjun
“Redan i vår eller sommar
kan priserna på kläder höjas med tre till tio procent. En högre prisnivå är enligt Maria Sandow nog något kunderna får vänja sig vid. Precis som plagg i lyocell eller tencel, säger trendkoordinatorn Catarina Midby.”

Klicka här för att läsa hela intervjun

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.