H&M levererade rapport nu på morgonen, företaget nådde inte riktigt upp till förväntningarna, framför allt bruttomarginalen var sämre än väntat. Tillväxt-takten för kommande kvartal drogs också ner.

Aktien slaktas på börsen och är ner cirka 6% för närvarande. Hur ska man då hantera sitt innehav i aktien? De som är långsiktiga gör ingenting misstänker jag, och de flesta analytiker är fortsatt positiva, även om någon sänkning säkert kan droppa in närmsta veckan.

jag har i alla fall tagit ställning och tycker det är ett bra köpläge. Jag har nu på morgonen dubblat mitt innehav i H&M på 243kr, kortsiktigt kan den självklart falla tillbaka, men på en Börs som förväntas vara positiv kommande månader, och med en utdelning som hägrar så kommer inte fallet i H&M bli speciellt stort. Potentialen är fortfarande densamma och konsumtionen kommer igång på fler marknader framöver, och H&M fortsätter växa, både organiskt och via nya butiker. Jag vill inte ge någon rekommendation, men kan konstatera att jag i alla fall köpt aktien idag.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.