black-bearRekylen upp som jag skrev om i fredags vet vi ju nu i efterhand uteblev – BIG TIME! :-)

Jag blev utstoppad i mina långa positioner redan igårkväll, söndag vid 00.01 när IG startade sin handel. Tog en lång position i förmiddags, och det var helt rätt i tid, men satte SL för tajt och blev utstoppad.

Gick återigen lång i eftermiddags och fick vara med på en procents uppgång. Sålde vid 17-tiden då jag inte ville ligga kvar med position över kvällen/natten.

Kändes fel när USA fullkomligt exploderade uppåt, men nu några timmar senare när IG indikerar en ny röd öppning känns det bättre igen, om inget annat så kan jag ju sova gott i alla fall.

Generellt jäkligt “skakig” och försiktig nu, det som händer på börsen, både upp & ner tyder på riktigt stor nervositet, och när det väl börjat skaka så kommer det inte sluta i närtid. Tror denna nedgången blir större och mer utdragen än den dipp vi fick i Oktober förra året.

Tror dock inte på en långsiktig Bear-market. Börsen har redan fallit en del, faller vi ytterligare 5-10% så börjar en hel del värderingar se attraktiva ut igen. Dock ingen brådska in på börsen i detta klimat, men framåt Oktober/November kan det vara idé att köpa aktier igen… (Glad att jag ändrade min PPM-portfölj för någon vecka sen, annars hade årets uppgång varit utraderad nu…).

Jag kan inte ge några tips inför morgondagen, det finns andra som är mycket bättre på det. För att nämna några är @expertdirekt, @winningtrading @stockdotnu @SafstromTrading väl värda att följa på Twitter.

Lycka till på börsen, och var försiktig!