Då är även USA igång efter nyårshelgen, och början på året är ju strålande! Alla innehav pekar i rätt riktning. Ägnat senaste dagarna åt att läsa mycket, och det är intressant att se hur oense alla analytiker är inför 2012. Jag tror dock personligen att Europa kommer få det tufft, dollarn kommer succesivt att stärkas, och guldet kan mycket väl komma tillbaka in i uppgångsfas och notera nya topp-noteringar.

Har inte handlat valuta på länge, men funderar på att ta en position i USD mot SEK. Blir det oroligt framöver när likviditeten på börsen ökar, och de första återköpen efter årsskiftet är avklarade så kommer dollarn att passera 7kr än en gång. Flera analytiker pekar också på bristen av likviditet i marknaden, vilket trissar upp priset på USD. Är dock inte så vass på valutahandel, och har ingen större framgång med mig i bagaget, så det blir små positioner, i alla fall inledningsvis.

Kul att se att RIMM tuffar på uppåt, H&M, Hexagon, Ratos, Clas Ohlson och många andra tuffar på i nordlig riktning. Snart börjar väl positioneringarna inför vårens utdelningar, och då lär en del aktier kunna stå emot viss turbulens i alla fall, och skulle de dras med ner är det bra köpläge för den som jagar direktavkastning.

Nu åter till Vinterstudion o lite skidor på TV:n :-)