Rapporterna rasar in på löpande band denna veckan! Investor rapporterade i Sverige idag, det var väl inga konstigheter med rapporten egentligen, de använder uppenbarligen nedgången till att öka i sina kärninnehav. Ingen dramatik, 36% rabatt i förhållande till substansvärdet, var 38% förra kvartalet.

Google krossade förväntningarna förra veckan, ikväll rapporterade Apple och missade analytikernas förväntningar med knappt 5% längre vinst än väntat. Aktien är ner cirka 6% i efterhandeln i USA. Apple är ett grymt företag, men aktien är värderad som om bolaget ska fortsätta i all evighet att prestera mer och mer. Förr eller senare kommer bolaget känna av konkurrensen, och Q4-rapporten idag (de har brutet räkenskapsår) kanske är ett första steg i den riktningen. Dock höjde de Q1-forecasten och bolaget tjänar helt otroliga pengar!

RIM öppnade Devcon Americas idag, och lanserade BBX, deras nya OS som bygger på Linux. Fullt stöd för appar i HTML5 (inte i webbläsaren, utan riktiga appar), Webworks, Adobe Flash och Air, mycket intressant, lång kavalkad av partners såsom Evernote, Magmic, Foursquare, EA Games, Adobe, Citrix med flera visade ikväll riktigt imponerande appar på Playbooken. De släppte också en BETA av Android-stödet ikväll. Hoppas det blir tillgängligt för oss vanliga användare inom kort. Kort o gott, en intressant Keynote som jag följde via Webcast, men jag väntar fortfarande på första BBX-telefonen, hoppas de släpper info snart!

Inatt kommer Google med ICS / Android 4.0, det släpps på en konferens i Hong Kong vid 04.00 svensk tid, det blir spännande att läsa om nyheterna imorgon! Tror dock inte det påverkar Google-aktien speciellt mycket, men är viktigt för helheten/värdekedjan.

Motorola har också släppt spännande terminaler idag, bland annat en LTE-device. Får vi kanske se den i Sverige efter årsskiftet?