Screenshot 2014-06-25 23.15.04

Årets händelse för alla Google-fans! Google I/O 2014 är nu i full gång på västkusten i USA! Jag hann faktiskt med att se hela Keynoten (tack vare pausfunktionen på Youtube :-)) ikväll mellan löprunda, kvällsmat, nattning av barn osv… Måste säga att Google imponerar! De är grymma på plattformstänket och helheten. Android-TV, Android-Car, Android-Wear, Android-Mobile, Android-Tablets, Chrome-datorer och mycket mycket mer… (bilar, glasögon osv). Google sitter på så ofantligt stora mängder data, och är så otroligt integrerade i våra liv, på ett helt annat sätt än exempelvis Facebook, som dock ju fortfarande är mycket populärt. Google is everywhere!!

Aktien gick upp drygt 2% efter keynoten och det är fullt rimligt med tanke på de nyheter som släpptes. Det som gör det hela intressant är att de i många branscher får med sig alla eller många nyckelaktörer. Såsom Android-TV, då har de Sony, LG & Samsung med sig redan från start, Google Fit – ja då har de Nike, Adidas samt massor av kända “appar” och prylar, ex Runkeeper, Withings osv..

Aktien är nära alltime high lite över $600 (står i $585 nu) men det är frågan om resan bara börjat… Google har en otrolig maktposition, ingen kan jämföra sig med deras position, Apple, Facebook, Microsoft, oavsett vad de heter så har de inte den bredden och den ofantliga datamängden. De är alla populära i sina resp branscher & medier, men säger det igen.. “Google is everywhere”!!

Börsen då?

Ja den föll tillbaka, öppnade ner och verkade repa mod men vid 14.30 fick börsen skrämselhicka av dåliga BNP-siffror från USA. Tyvärr sålde jag mina minishort i förmiddags med vinst och trodde på en vändning, så jag köpte lite minilong och det började bra, men precis innan 1430 kändes det nervöst och jag valde att sälja dem med en mindre förlust. Totalt sett gick det ihop sig men det var på håret. Köpte in lite nya minilong i eftermiddags lite innan stängning, visserligen inte på dagslägsta, men när index stod i -1,4% ungefär. Hoppas på en uppgång imorgon, då säljer jag igen.

Vi var idag nere på 1380 som är en viktig nivå att bevaka, vi var dessutom igenom den under någon timme. Bryter vi ner från dessa nivåer så kan trenden ha vänt och en lägre topp har infunnit sig. Men än är tradingrangen intakt och rekylerar vi upp mot 1390 imorgon så kanske vi ska testa 1400 igen? Oavsett vilket så är det inget bra läge att köpa aktier just nu, det är bättre att njuta av semester & sommar (hoppas solen kommer snart också). Lite småtrading i Bull & Bear kan ju vara kul för att hålla igång aktiviteten under sommaren, men rekommenderar inga större insatser om du inte redan handlar med dessa instrument, det går snabbt både upp & ner.