Två spännande rapporter denna gråa November-fredag. Både Ratos & Meda är personliga favoriter, som jag både gillar & äger aktier i.

Medas rapport kom in cirka 6% under analytikernas förväntningar. Trots detta verkar aktien sluta nära oförändrat idag. Mest positivt var att Dymista, som är ett nytt preparat mottagits väl och säljer bra under den initiala lanseringen i USA. Meda sänkte också prognosen något för helåret. På lång sikt tror jag mycket på detta bolaget, det är en stabil direktavkastare (2,25 SEK förra året) som år efter år utvecklas bra.

Ratos har ju underpresterat i år, men jag tycker Q3-rapporten var bra. Ratos har nu en netto-likviditet på 2,8 miljarder, och 3,2 miljarder i kreditfaciliteter. Innehaven utvecklas olika bra, men jag tycker att Ratos hanterar bolagen bra. En av  ljuspunkterna är Finnkino, motsvarande SF i Finland. Just SF i Sverige är ett potentiellt förvärvsobjekt, och det är inte omöjligt vi får se ett förvärv redan under Q4? Det är i alla fall en tanke som slagit mig… Bio har blivit hett igen, och James Bond och liknande storfilmer höjer intresset ytterligare. Ratos verkar dock falla tillbaka några procent idag, och med bibehållen utdelning på 5,5kr/aktie så är direktavkastningen riktigt hög (runt 8%). [länk till Ratos rapport]

Nu dags för helg, bara några timmars bevakning av USA-börsen kvar innan dess :-)