Det är helt otroligt vd makrostyrd börsen är just nu. Alla hoppar för minsta lilla siffra. Alla verkar sitta på helspänn. Visst har vi problem med ett antal länder i Europa, Italien & Spanien primärt, men de vidtar ju åtgärder? Tysklands ekonomi växer, om än i långsammare takt än tidigare… Frankrike har problem, och likaså Storbritannien. USA växer också, om än i en modest takt. Denna skuldkrisen kommer att lösa sig, och börsens ras på 25% i år är ganska ordentligt!

Många aktier har rasat otroligt mycket, Volvo släppte sitt bästa resultat någonsin för en månad sen, nu har de tappat 35-40% av sitt börsvärde ungefär (från 110-115 ner till 70). Swedbank slog förväntningarna, har gått från 110 ner till 80kr, det är ett fall på cirka 25-30%. Det finns många liknande exempel. Jag tror att när vi tittar tillbaka på denna tidiga hösten 2011 så är det otroliga köplägen vi pratar om. 

Rent tekniskt har vi ju brutit det viktiga stödet på OMXS30 på 890, och vägen pekar tekniskt ner mot 800 på sikt, med en avstämning på 860 först, men teknisk analys fungerar inte alltid, kan inte procenttalen, men sannolikheten är inte mer än max 2/3 i alla fall. Dock är det tekniskt sett en “BEAR-market” vi befinner oss i och de flesta (om inte alla?) parametrar pekar på att vi ska söderut i höst…

Det som kan spoliera teknisk analys är våra fundamentala faktorer, inte minst våra politiker i EU & USA. Olika räddningspaket och besparingar kan få marknaden att gå från BEAR till BULL över en natt… I alla fall kortsiktigt, tar sen statistiken och visar att vi börjar växa runt om i världen igen, ja då har vi en BULL-market här och ett riktigt skönt rally!

Vad som komma skall vet ingen, alla gissar, analytiker, bloggare, småsparare och politiker, men att vi får räkna med några turbulenta veckor, det vågar jag nog lova, för även om börsen är positiv idag, så vänder vindarna snabbt, och redan imorgon kan det vara nattsvart igen…

Men efter regn…. kommer sol :-) Vi får hålla ut och kämpa på, vi får vår belöning förr eller senare!

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.


Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
9 years ago

Det stora problemet är att så många länder har problem med stora underskott.Det kommer att ta lite tid att få ordning på detta.Politikerna ser ut att vara rädda för att på allvar ta itu med problemen.”Det är mycket prat och lite verkstad”.

Anonymous
9 years ago

Ja håller med, det är inget lättlöst problem eftersom besparingarna innebär lägre tillväxt, men tror att Mr Market överdriver lite (som alltid), känslan är att detta kan hålla på länge, men jag är obotlig optimist och hoppas Euro-zonen snart presenterar ett paket storlek XXL så vi får slut på spekulationerna, sen återstår ju flera år med låg tillväxt, men då vet i alla fall alla att det inte blir några betalningsinställelser.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x