Även idag har vi backat ordentligt. Ligger väldigt likvid, över 50% likvid, men det börjar rycka i köpnerven… Tycker börsen är som en godisaffär just nu… Men man ska inte lura sig själv och gå in för tidigt… Men H&M för 215kr, Clas Ohlson för lite över 80kr, Swedbank för 100kr, Net Insight för under 3kr, Precise lite över 1kr, Alliance Oil under 100kr, Tele2 på 115kr… mmm, “I like”. Men, jag har lärt mig att ha is i magen. Bestämt mig för att inte köpa något över huvudtaget innan midsommar i alla fall. Efter det får vi se :-)

RIM släppte sin Q1-rapport för några timmar sen. Jag halverade mitt innehav (som efterhand under våren blivit mindre & mindre) en halvtimme innan stängning, ville inte vara med på ytterligare en resa söderut, och magkänslan var korrekt. 15% ner i efterhandeln. Jag köper inte tillbaka imorgon, utan lägger även de pengarna till likviditetskontot. Jag har bara drygt 3% av den investerade portföljen i RIM nu, vilket i sin tur innebär att mindre än 1,5% av totala portföljen ligger i RIM.

Rapporten för kvartalet var ok. Vinsten lite högre än väntat, försäljningen lite lägre. Dock var Q2-guidningen den stora besvikelsen, mycket sämre än väntat. Primärt beroende på att lanseringen av nya telefoner försenas ytterligare. (Sannolikt beroende på Japan och bristen på skärmar, samma anledning som gör att SonyEricsson har leveransproblem, och att iPhone5 inte kommer förren i höst, utan Japan tror jag läget hade sett annorlunda ut).

Jag bibehåller min positiva syn på bolaget, men aktien är utsatt för en enorm press. Företaget har inte varit så lågt värderat sen 2006. Vinsten i år beräknas bli cirka $6 per aktie, och aktien står i cirka $30, vilket ger ett P/E på 5. Det måste betecknas som lågt. Företaget köper tillbaka 5% av utestående aktier i sommar, och kassan är på 3 miljarder USD. Vi får väl se, men jag skulle inte bli förvånad om denna aktien blir en vinnare under 2012. En dubblering av kursen är ganska trolig om bolaget får ordning på produktlanseringar och försäljning.

Nu dags att sova, imorgon jobb & skolavslutning med äldsta grabben. Kul!

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x