Vi har äntligen fått lite vår-värme och sol senaste dagarna, men på börsen är det ingen vårstämning än. Sentimentet känns skakigt även om den underliggande trenden fortfarande är positiv. Husqvarna åkte på en smäll idag på grund av vinstvarningen, frågan är om vi får flera vinstvarningar?

Analytikerna varnade idag för Electrolux i samband med rapporten, och jag kan hålla med, tycker aktien ser billig ut, men visst kan den falla på en dålig rapport. Jag har generellt dragit ner ytterligare på mina innehav i portföljen, förutom i RIM som jag ligger kvar i. Där kommer nyheter närmsta 2-4 veckorna och jag räknar med att aktien når $60 inom en månad. Ligger nu likvid med cirka 35% av kapitalet, vilket är en klar skillnad jämfört med för några veckor sen.

I övrigt köper jag ingenting just nu, vill se en tydlig tendens uppåt innan jag vågar köpa på bred front, har blivit utstoppad ur flera innehav pga stopplosser senaste veckorna, och i andra aktier har jag minskat självmant. Som sagt, jag är lite skeptisk kortsiktigt.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x