Då har vi börjat året med en ganska bred uppgång idag, dollarn fortsätter falla från sin topp precis innan Jul, och börserna fortsätter upp. Jag tror vi kan vänta oss en ganska positiv inledning på året med stigande kurser under större delen av Januari, om några veckor drar ju också rapportsäsongen igång på allvar, igen… Känns som det är rapportsäsong hela tiden :-)

Jag har varit ganska aktiv idag, både i långa & korta portföljen.

I den långa slutade dagen bra med en liten uppgång i samtliga papper, i den korta så fick jag en fin uppgång i Telenor, ett i princip oförändrat värde på Swedbank, och en liten förlust på 3500kr ungefär. JAg köpte ju dock tillbaka och fick sedan en liten uppgång igen.

I min depå på CMC Markets har jag legat lågt. Den depån är primärt till för valuta, index & råvaror (i min strategi, man kan självklart handla med alla möjliga och omöjliga aktier också). Dollarn håller jag ett öga på, den kommer sannolikt falla ner under 7kr snart, men närdet sedan blir en liten rekyl efter “Januari-yran” så kommer den att gå upp igen.

Funderar dock på att blanka Euro mot kronan, kronan är sannolikt rejält undervärderad, i alla fall enligt många analytiker.

Oljan är också intressant, här tror jag att det är ganska ofarligt att köpa Brent-certifikat faktiskt, oljan kommer på sikt (senare i år) ta fart uppåt ännu mer, speciellt när konjunkturen vänder på allvar runtom i världen.

I min CMC Market depå kommer jag använda belåning från och till, jag har bara fört över en mindre summa initialt för att testa mig för. Jag kommer att hålla noggrann koll på innehaven i den depån eftersom hävstången är så extremt mycket större än i övriga depåer (om man använder belåningseffekten).

Mer om detta senare, nu är det dags att sova så man är utvilad imorgon när börsen öppnar :-)


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x