Pengar, girighet, fattigdom, överflöd, pengar har alltid berört oss människor, och så även min bekantskapskrets. Vi har haft otaliga diskussioner genom åren självklart, det har nog de flesta haft i någon mening. En god vän till mig har alltid hävdat att man blir lyckligare om man har pengar, och jag måste erkänna att jag alltid hållit med. Dock har inte alla stått på vår sida i diskussionerna, många tar upp självklartheter som “hälsan är viktigast”, “familjen är viktigast” osv, och det håller nog alla med om, men faktum är trots det, pengar gör dig lyckligare!

läste idag en artikel i E24 (länk) att forskare vid Princeton University kunnat konstatera att man faktiskt blir lyckligare av pengar. Det är upp till 550.000 SEK/år som effekten är tydligast, tjänar man mer än 550.000SEK/år så försvinner “lyckoeffekten” eftersom man oftast behöver jobba mer, vara hemifrån mer för att nå högre löner, och det ligger ju faktiskt en del i det?

Passiva inkomster som 4020.se skriver mycket om, och att kunna leva på utdelningar, eller i alla fall få en stabil grundinkomst varje månad från den typen av investeringar gör ju absolut att livet blir lite enklare, man kan resa lite oftare, gå ut o äta lite oftare, eller köpa lite finare kläder, eller vad det nu är som man uppskattar mest, visst gör väl det livet lite roligare? Det tror & tycker jag i alla fall :-)

Sitter just nu och jobbar på Arlanda, väntar på ett flyg. Måste säga att jag stortrivs på flygplatser, pulsen, atmosfären, människorna, förväntningarna gör det till en riktigt trevlig plats, tycker jag i alla fall. Nu åter till arbetet en stund.