Måste erkänna, jag ville blanka FB första dagen, vid introduktionen, men det var ju inte möjligt tyvärr… Nu har den fullkomligen kollapsat och är nere på $27. Introduktionspriset på $38 var ju så sjukt högt, och även på $27 så värderas FB till 30ggr den prognostiserade vinsten 2014. Även det är högt, alldeles för högt i mina ögon…

Idag (och igår) började det komma köprekar från diverse firmor. Hur tänker de? Allvarligt? Det kanske inte är så uppenbart säljläge längre, men köpläge? Nja, tillåt mig tvivla… Satt o funderade själv, Andreas… När skulle du köpa FB…? Mitt svar… Aldrig sannolikt, men om aktien rör sig ner mot 15-20 USD så skulle jag kanske fundera på det i alla fall. 

Nej, jag har idag köpt lite i NCC som jag tror på. En direktavkastning på cirka 9% är inte heller helt fel. Just direktavkastningen är en skön madrass att landa på i dessa oroliga tider. Betsson ser mer och mer köpvänlig ut, och Lundin Petroleum som fått mycket skit senaste tiden är sannolikt, om Norge-äventyret går bra väldigt lågt värderad. Men visst, utförsäljningar kan pressa aktien en tid, men långsiktigt tror jag det är ett mycket bra köp runt 120kr.

Nu skön helg, och ett glas rött på det :-)