Så ännu en besvikelse i rapportväg för Ericsson. Vad ska man göra nu då? Har aktien i båda mina söners portföljer, inköpta på denna kursen tidigare i år. De låg bra plus fram tills rapportmorgonen. Jag köpte innan Christer Gardell visade sig, men hans intåg stärker egentligen bara min tro på bolaget.

Jag tror absolut Ericsson kommer att ta sig uppåt kursmässigt, men inte enbart pga ökad försäljning, utan främst drivet av strukturaffärer, och i förlängningen sannolikt tyvärr en försäljning av hela Ericsson. Jag ser fortfarande ett köp av Cisco som väldigt sannolikt. Kanske inte hela Ericsson, men delar i alla fall.

Gardell & Co kommer driva på ledningen att synliggöra värden i bolaget. Visst han ligger 1 miljard back på sin investering, men jag tror inte han är speciellt orolig trots det. Skulle faktiskt inte förvåna mig om han ser detta som ett köpläge och utökar sin position.

Utan Gardell vid rodret skulle jag vara mer orolig, nu tror jag faktiskt det kan bli en spännande resa de kommande åren.

Vad tror du?