Steve Jobs! Mitt hem är fyllt av hans innovationer, skriver detta på en Macbook Air, ett antal iPods har använts genom åren (innan Spotify), en Mac Mini under TV:n som mediacenter, iPad & iPad2 för spel o ja mest spel faktiskt… Den enda kategori Apple-produkter jag inte äger är iPhone, inte för att jag inte skulle kunna, utan för att jag fortfarande är Blackberry trogen, mest på grund av messaging-funktionaliteten och att den alltid fungerar.

Steve Jobs kommer bli saknad av en hel värld, det är egentligen otroligt att han lyckats åstadkomma så mycket som han gjort under sitt 56-åriga liv. Han har förändrat vår konsumtion av media (iTunes, iPod), våra telefoner (all-touch), Tablets, datorer mm. Vad kommer då efter Jobs? Ja det tar säkert 3 år innan vi vet det. De närmsta årens produktlanseringar har Jobs sannolikt varit djupt involverad i, så nästkommande 2 iPhones är fortfarande Jobs verk, likaså den omryktade Apple-TV:n (om den finns eller kommer?), nya iPads eller hybrid-datorer med touch-skärmar osv. Aktien påverkades lite negativt, men inget uppseendeväckande, oavsett vilket så kan ingen ersätta Steve Jobs, och det märks inte minst av alla uttalanden idag från politiker, branschfolk, konkurrenter osv. Alla uppskattade Jobs och hans genialiska förmåga att skapa precis det folk vill ha :-) R.I.P Steve Jobs!

Så över till något som i det stora hela självklart inte spelar någon större roll… dagens börs…

Blev urstoppad ur mina BEAR på förmiddagen, blev en irriterande förlust, och så onödig egentligen, men men, så blev det i alla fall. Börsen blev mycket starkare idag än jag hade väntat mig, och efter USA nu ikväll så lär vi fortsätta upp imorgon, stöd kommer från ryktet att Ericsson håller på att sälja sin del i SonyEricsson. Ett helt logiskt nästa steg, och sannolikt på sikt positivt för båda parter. Dock lite orolig för vänner nere i Lund som sannolikt ligger lite risigt till om dealen skulle bli verklighet. Men företagsmässigt är affären mycket logisk och väntad. 9-11 Miljarder uppskattas Ericssons del vara värd.

Ökade i RIMM idag på $23,75 & $24,25 idag. Aktien slutade 3,5% upp på $24,40. Uppgången de senaste dagarna känns relativt stabil faktiskt, idag var aktien stabilare än på länge, aktien rörde sig större delen av dagen i ett tajt spann. Rent tekniskt så ligger RSI fortfarande under 20 vilket tyder på översålda nivåer fortfarande. Det fanns även ett motstånd lite under $24 som nu passerats. Vi får se, aktien är bland de mest intressanta kortsiktigt som kan hittas på börsen tycker jag, nya lanseringar kommer sannolikt under oktober, i samband med Devcon, mer information om potentiella förvärv/affärer mm. Bränsle för att driva aktien högre finns, men om det sen inträffar vet vi först i efterhand. Jag är i alla fall “bullish” i RIMM.

Dollarn har fallit tillbaka en hel del idag, och valutorna är intressanta. Bevakar valutorna, och försöker lära mig att följa rörelserna. Kommer nog på sikt handla en del valutor, och även råvaror. (Dock inte via min KF eftersom jag inte kan handla dem där på ett vettigt sätt). Är du inresserad av valutor & råvaror, och handel via CFD kan du läsa mer på IG Markets.

Nu ska jag sova, så jag är utvilad imorgon när veckans sista börsdag tar sin början! Sov gott!


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x