Ja, ännu en vecka ligger nu framför oss. Gårdagens bombdåd i Stockholm sätter säkert sin prägel på nyhetsflödet i veckan, men om det inte framkommer några nyheter tror jag inte det påverkar börsen nämnvärt. Som tur är så misslyckades ju bombdådet. Dock sänder det en signal om att det hela tiden finns en hotbild, inte bara mot Sverige, utan mot flera länder i västvärlden.

Makro-läget har ju inte förbättrats av detta, men fokus på Euro-kriser osv kanske blir mindre nu under en tid, till förmån för diverse spekulationer om terrordåd och olika organisationer.

För personlig del ser jag fram emot torsdag. Då släpper RIM sin delårsrapport (vid 22.30). Jag räknar med att kvartalet varit starkt och att de signalerar klart positiva tongångar inför 2011.

I övrigt så blir det nog en relativt lugn vecka, många positionerar sig inför årsskiftet, och många privatpersoner plockar ut sina pengar från kapitalförsäkringarna för att slippa skatten. Tror det ska mycket till för att röra börsen i någon riktning nämnvärt, tror det blir en vecka som rör sig runt 1% upp eller ner.

Intressant föregående vecka är ju framför allt Inveterinssparkontot som presenterades av regeringen. Det ska bli kul att äntligen äga aktier igen, och inte bara försäkringar :-) Det var länge sen jag hade en “riktig” depå med direkt ägande… Januari 2012, då smäller det :-)