Allmänt

En turbulent dag på börsen, många hade förväntat sig en uppgång efter USA:s fina uppgång i fredags, men även om börsen öppnade upp så handlades den under nollan nästan hela dagen (i alla fall det jag såg). Nedgången tilltog en stund innan stängning, för att sedan vända upp lite igen.

USA har dock fortsatt ner, och sista halvtimmen såldes det räjält och index slutade på dagslägsta. Det som oroar mig lite är att vi på OMXS30 nu ligger på 1008 punkter, och en stängning under det viktiga stödet på 1000 skulle inte alls kännas bra! På andra sidan vågskålen finns en analys från Nordea som mycket riktigt pekar på att börsen är kraftigt översåld, och en rekyl på upp mot 4% är trolig under veckan. Sannolikt öppnar vi i alla fall morgondagen under stödnivån, och sen är det viktigt att vi tar oss över den igen, för annars kan vi rasa en bra bit till, nästa stöd ligger runt 920, och det är nästan 10% ner dit…

Bolag

HQ Bank & Öresund, självklart har dessa bolag fallit ordentligt idag, frågan alla ställer sig är väl om Öresund är köpvärd eller inte? Jag har ikväll läst en hel del, och min egen slutsats är nej. Öresund är inte köpvärt för närvarande. Öresund har flera intressanta innehav som Intrum Justitia, Bilia mm, men värderingen av bolaget är hög. Läs en mycket välskriven analys från April av bloggaren “Lundaluppen här. Karusellen runt HQ kommer ju självklart att fortsätta närmsta veckan/tiden, men med tiden så lägger sig även denna skandal, och fokus riktas på mer välskötta verksamheter igen. Efter kvällens läsande så är jag tveksam till att plocka in Öresund som ett långsiktigt innehav faktiskt. Det finns bättre alternativ på börsen såsom Kinnevik & Industrivärden.

Karo Bio, gjorde ett ryck sista halvtimmen, och man kan ju undra varför Nordea & E-trade tryckte upp kursen hela 8%? Har det läckt något runt pågående partner-förhandlingar? Eller är det ren spekulation inför Kapitalmarknadsdagen som Karo Bio deltar på imorgon? Oavsett vilket så var det en konstig handel, och Nordea & Etrade dammsög marknaden på aktier innan stängning idag. Imorgon vet vi svaret på om det var klokt, eller mindre klokt.

Nokia, enligt uttalanden från NokiaSiemens VD så har flera riskkapitalbolag visat intresse att gå in i bolaget. En börsnotering nämns också, detta är goda nyheter för Nokia som inte tjänat några pengar på samarbetsbolaget. Det bästa för Nokia hade sannolikt vara att sälja av Nätverksdelen och fokusera på terminaler och operativsystem. Men vi får se, utvecklingen är intressant i alla fall.

Betsson, börjar se billiga ut på 90kr. Aktien ger nästan 10% i direkavkastning om vi kan räkna med extrautdelning nästa år också, annars är den 6%, även det är bra. Hur långt ner kan aktien sjunka? Tror inte den ska ner mycket mer?

Imorgon

Jag kommer i alla fall bevaka öppningen, och känna av vilken riktning vi tar, jag är riktigt rädd för att vi ska bryta igenom och få en riktigt sur börs kommande veckor… Men jag hoppas jag har fel! Karo Bio bevakas, fortsätter den upp imorgon, nyheter på gång? Öresund – fortsätter den falla? Ska jag ligga kvar eller sälja? Ligger redan 4% back på investeringen. Statistik även imorgon, som vanligt viktig när rapportsäsongen är över…


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x