Allmänt

Då kan vi lägga tisdagen till handlingarna. Även idag har HQ spelat huvudrollen, och Öresund dras in mer och mer i härvan. Tydligen har Öresund en del av sina likvida medel i banken, vilka man nu riskerar förlora. Detta kan göra att HQ Fonder kan säljas till underpris mot att man får ut sina likvida tillgångar. Oavsett vilket så luktar det faktiskt lite illa om Öresund och HQ. Både Qviberg & Hagströmer har bränt många broar denna vecka…

Oavsett vilket så lär såpan snurra vidare imorgon. Förhoppningsvis så sker väl en strukturaffär i veckan, sannolikt med Nordea som köpare. De anställda har ju till viss del redan lämnat, enligt uppgift har 40 pers redan gått till Carneige. Då är det bara för Carnegie att få med sig deras kunder också, så har de gjort en grymt bra affär…

På DI.se är hela 14 av totalt cirka 25 rubriker på förstasidan relaterade till HQ-skandelen. Det visar hur stort utrymme affären fått i media. Få andra nyheter lyckas komma igenom bruset en dag som denna.

I övrigt har det kommit en del statistik, men inget som avvek speciellt mycket från förväntningarna. På det hela taget har tisdagen varit lugn. Den viktiga statistiken kommer onsdag & fredag denna vecka.

Bolag

Karo Bio fortsätter sitt segertåg, även idag köpte Nordea mycket aktier, och idag ökade man takten. Över 700k aktier köpta, många av dem efter 17.00… Vad händer? Vem vill in? NDS har nettoköpt över 1,5 miljoner aktier sista månaden. Är det en fond, eller utländska intressenter på väg in?

Betsson, uttalande från 888 hjälpte aktien upp idag. Se analys nedan för mina tankar om aktien. Kort sagt tror jag det kan vara en intressant aktie, både kort & långsiktigt faktiskt.

Oljebolagen… PA Resources har tappat mycket på kort tid nu, om Börsen hittar mod och börjar stiga, i kombination med orkaner i USA borde kunna lyfta både aktier och oljepris kortsiktigt. PA har tappat nästan 10% bara på en vecka. Även Alliance Oil backar, detta trots att AOIL:s riktkurser ligger cirka 50-80% över dagens aktiekurs… Långsiktigt är dessa bolag mycket köpvärda, och min magkänsla säger mig att de är det även kortsiktigt.

Morgondagen

USA har handlats runt 0-strecket idag och ger ingen direkt riktning inför morgondagen. Imorgon är det mycket statistik på schemat, och den börjar med Kina redan i natt. Sedan följer statt vid 10, vid 10:30 och sen under eftermiddagen. VI lär styras helt av makro även imorgon, och sannolikt så rör vi oss inte speciellt mycket imorgon heller, vi kommer nog att röra oss runt oförändrat inför fredagens sysselsättnings-siffror, kanske med en liten dragning nedåt?

Statistik (den mest intressanta…)
Kina: inköpschefsindex augusti kl 3.00
EMU: inköpschefsindex (def) augusti kl 9.58
Storbritannien: inköpschefsindex augusti kl 10.28
USA: ADP privat sysselsättning augusti kl 14.15
USA: ISM inköpschefsindex augusti kl 16.00
USA: oljelager, veckostatistik kl 16.30