Då har vi passerat halvtid, och går in på de två sista dagarna i veckan. Idag onsdag har också varit den näst tyngsta statistikdagen, på fredag väntar jobbstatistik, och from imorgon kommer den siffran vara i fokus.

Allmänt

Uppgången idag beror på att vi legat på kraftigt översålda nivåer på flera index, i kombination med bättre statistik än väntat, framför allt inköpsindex i USA som kom ut högre än de högst ställda förväntningarna (vilket är mycket ovanligt). Sannolikt har en del blankare också fått täcka sina positioner, och det kan vara en anledning till att uppgången blev så kraftig.

Bolag

HQ Bank, vi var väl många som hoppades att historien skulle få ett lyckligt “slut” idag med en ny ägare, men vi får vänta tills imorgon. Nu verkar det ju bli DnbNor som köper HQ, varför Nordea dragit sig ur vet jag inte, har inte följt HQ så noga idag faktiskt.

Karo Bio, Nordea fortsätter med sina köpräder. De köpte mitt på dagen och tryckte upp aktien till 7,40. Därefter föll den tillbaka, och i slutcallen var de tillbaka igen. Totalt drygt 350.000 aktier netto idag. Vad händer? Det är cirka 2 miljoner aktier netto inköpta från Nordea sista månaden. Vem/Vilka ligger bakom köpen??

Betsson, såg riktigt bra ut länge, men ABG Sundal bestämde sig för att vräka ut aktier i callen, och vi gick från +3% till -3% istället. Det gör det dock möjligt att imorgon fånga aktien runt 90kr, vilket jag tror är en bra ingångsnivå. Långsiktigt tror jag vi ser betydligt högre kurser i den aktien (se separat analys under menyn/Aktieanalyser).

Alliance Oil & PA Resources gick bra eftersom oljan steg kraftigt. Båda bolagen är kraftigt undervärderade enligt mig, och en närmast enig analytikerkår. Riktkurserna, framför allt på AOIL ligger över 130kr i de flesta fall. Det ger en bra potential.

RIMM på Nasdaq gick upp 3% idag, men tappade drygt 6% igår. Det är farhågor om sänkta prognoser, samt sänkta rekommendationer från JPM mfl som spökar. Jag tror fortfarande att RIMM är kraftigt undervärderat. De värderas till P/E 7 på 2011 års vinst. Jämför det med Apple som ligger på motsvarande P/E på 27. Återigen, jag säger inte att RIMM ska gå om Apple, men tycker skillnaden är något stor? Jag tror RIM fortsätter sin expansion i Indien, Mellanöstern, Brasilien osv… Dock ska man ta “hotet” från Apple, men framför allt Android-plattformen på allvar. Android kommer dominera smartphone-OS-marknaden kommande 2-5 år, det tror jag. Sen får vi se vad Nokia gör? Både RIM & Nokia är faktiskt realistiska uppköpskandidater nu efter sin kräftgång på Börsen.

Nokia, jag fortsätter i Telekom. Rykten på marknaden i USA gör tydligen gällande att Cisco tittar på att förvärva Nokia? Jag läste det tidigare idag, hittar dock inte artikeln nu, har letat en stund nu. Skriv gärna i kommentarerna om du har någon källa för ryktet. Vet att det var en amerikansk tidning som hade försökt få det bekräftat i alla fall (men inte lyckats).

Imorgon

Återigen Makro i centrum, dock betydligt lugnare än idag. Sannolikt öppnar vi cirka 1% upp, och därefter är det USA-terminerna som styr som vanligt :-)

Räntebesked av Riksbanken 09.30

Statistik (den mest intressanta…)
EMU: BNP (prel) 2kv kl 11.00
USA: produktivitet, enhetsarbetskostnader (def) 2kv kl 14.30 – USA: nyanmälda arbetslösa, veckodata kl 14.30
USA: ICSC:s månadsrapport försäljningsutveckling detaljhandelskedjor augusti kl 16.30