Efter dagens kraftiga uppgång är jag osäker på hur den fortsatta utvecklingen blir, OMXS30 bröt den påbörjade negativa trenden idag genom att stänga över 960 (stängde på 966), tack vare den stängningen är den positiva trenden intakt.

Även Dow Jones lyckades stänga över den psykologiskt viktiga nivån 10400 (stängde på 10403),  10400 har utgjort ett motstånd, men kan nu om vi inte går ner under direkt imorgon även fungera som ett stöd framöver. Detta gör att jag eventuellt får omvärdera min negativa position i XACT BEAR. Jag ligger fortfarande kvar men funderar på att minska innehavet imorgon, alternativ gå ur helt och växla över till aktier igen.

Jag får se hur morgonen blir först. Sannolikt öppnar vi dock upp 0,3-0,5% upp eftersom USA utökade uppgången något efter stängning, samt att Asien sannolikt kommer gilla detta och köra ett litet minirally under natten.

Trots denna positiva inställning, så är jag forftarande avvaktande, en korrigering borde komma snart, vi har haft en konstant uppgång i över ett år nu, och det har varit en kraftig uppgång! Alla stödåtgärder som pumpats in måste förr eller senare dras tillbaka, ett flertal länder har enorma underskott, och återhämtningen bland konsumenterna övertygar inte, tycker inte jag i alla fall.

Arbetslösheten är stor i Sverige, och fortsätter växa, om man räknar bort regeringens försök att få in folk i olika program för att sölja den reella utveckingen… Jag hörde precis nu, på TV4Nyheterna att vi återigen är i recession, tillväxten är alltså inte på topp direkt…

Fabbe – tack för hälsningen, en krya på dig hälsning värmer alltid! Hoppas stopplossar utlöst idag så du kommit ur dina positioner, men tror du fortfarande på ett negativt scenario för veckan? Ligger du kvar, eller har du köpt nya negativa positioner, eller har du växlat över till långa positioner?

Jag har förresten avyttrat 150st RIMM idag till $71. Detta för att jag dels vill säkra en bra vinst (köpte på $65), dels för att jag vill frigöra kapital. Jag behåller dock 200st och har inga planer på att sälja dem.