Dagens Industri har ju som en del andra Bonnier-företag nu släppt en iPad-“app”. Eftersom jag haft en iPad i cirka 3 månader och fortfarande inte vet vad jag ska använda den till (har försökt massor, jag lovar :-) så har jag självklart testat Dagens Industri på “paddan”.

Korta versionen: Ja, det är ett bra alternativ på resande fot, Nej, skulle aldrig ersätta papperstidningen, och jag är inte intresserad av att läsa den när jag kan få tag på papperstidningen.

Priset?

Just nu befinner jag mig i Sälen, och då är det kanon att kunna ladda hem tidningen, och kunna läsa det mesta som finns i pappersversionen, absolut! Men frågan är vad det är värt? Jag som prenumerant betalar ju redan upp mot 5000kr per år för tidningen, jag är inte beredd att betala speciellt mycket för iPad-varianten…

  • 50kr per nummer? Då lovar jag att aldrig köpa ett nummer, och avinstallera appen.
  • 19kr per nummer? Ja, då skulle jag nog köpa några nummer i månaden.

Prissättningsideérna är självklart baserade på att jag redan prenumererar, vad icke-prenumeranter får betala spelar mindre roll i mitt fall. Jag tror DI måste tänka sig för noga här, skulle jag få betala för mycket för iPad-varianten skulle jag bli en mindre nöjd prenumerant totalt sett, skulle jag däremot få iPad-varianten som en del av min prenumerationsavgift så skulle jag vara mycket glad & tacksam.

DI skulle börjat ta betalt för DI+ nu, men den är fortfarande gratis i skrivande stund, väntar med spänning på information om prissättningen!

Användandet då?

Jo, det är tydlig text, snyggt blandat med bilder & text. Verkar vara i stort sett samma artiklar som i papperstidningen. Man bläddrar med fingret som man vant sig vid att göra på iPaden, och formatet är tilltalande. Lite “fattigt” kanske, men rent och snyggt.

Önskemål framöver…

DITV borde integreras, mer rörlig bild & intervjuer.

Bättre Index & Börskurser, inte bara på sista sidan, utan någonstans på skärmen på samtliga sidor

Kommentarer?

Posta gärna kommentarer så kommer jag besvara eventuella frågor om appen osv. Jag har som sagt testat den en del senaste veckorna. Vad tycker du? Har du testat den? Vad skulle du vara beredd att betala för ett iPad-nummer av DI+?