facebook-twitter-mobile-usersTorsdag, solen skiner, semestern är inne på sin fjärde vecka och snart väntar en höst med mycket jobb igen. Sitter i skuggan och skriver detta lilla inlägg.

Både Facebook & Twitter har nu rapporterat och tillväxten i form av nya användare är riktigt usel. Twitter pratar om att det är för svårt att använda, och jag håller med faktiskt (till viss del). Jag använder twitter själv mycket, för nyheter och börsinformation mm, men för den vanliga användaren är det lite för korta nyheter, lite för svårt att hitta och lite för “krångligt”, även om man självklart kan hävda raka motsatsen lika gärna… 160 tecken, enkelt, snabba nyheter, massa länkar till mer innehåll.  Det tog mig säkert 3-4 veckor innan jag började uppskatta det, och om jag tar en paus på någon vecka är det lite svårt att komma igång igen, på ett helt annat sätt än med Facebook (så upplever jag det).

Frågan är hur Twitter ska få fart på tillväxten. Genom att köpa sig tillväxt säkert, men det kostar pengar, och ja, det ska bli spännande att se hur börsen hanterar Twitter om tillväxten fortsätter vara tveksam. Jag avvaktar med investeringar där i alla fall personligen.

Facebook släppte sin rapport igår, och även där är tillväxten för dålig. Cirka 13% senaste året. Övergången till mobilt är dock slående, och den förflyttningen har man hanterat mycket bra. Frågan är väl vad som händer framöver, jag ser FB mer och mer som ett verktyg för att hantera grupp-kommunikation, och mindre och mindre som ett skyltfönster för allas perfekta liv. Frågan är om de lyckas med sin strategi att öka reklamintäkterna när det blir mindre & mindre “flödes-surfande” och mer och mer mässande osv? Vet inte, men nära ATH-nivåer så väljer i alla fall jag att avvakta.

Om 30 min väntar dagens mest spännande siffra, GDP, eller tillväxt i USA. 14:30. Om den överraskar positivt så ökar sannolikheten för en räntehöjning i September, så idag är det nog så att “dåliga nyheter är bra nyheter” för börsen kortsiktigt i alla fall… Spännande är det i alla fall! :-)