Idag fick vi äntligen en rekyl upp efter en relativt tråkig vecka med dalande kurser. Idag var det dels en allmän rekyl uppåt, men den drogs primärt av Tele2 som vann ett mål mot Skatteverket, dels Electrolux som drevs upp av positiva siffror från handeln i USA samt amerikanska konkurrenters siffror.

Ett urval av dagens aktietips:

Electrolux, Goldman Sachs höjer målkurs till 220kr, rek: behåll/neutral

Husqvarna, Goldman Sachs höjer målkurs tll 60kr, rek: sälj

Atlas Copco, Goldman Sachs höjer målkurs till 227kr, rek: behåll

Sandvik, Goldman Sachs höjer målkurs till 166kr, rek: neutral

Alfa Laval, Goldman Sachs höjer målkurs till 174kr, rek: neutral

ABB, Goldman Sachs höjer målkurs till 248kr, rek: Köp

Ericsson, Danske Markets höjer målkurs till 85kr, rek: Öka

I övrigt tänkte jag kommentera följande händelser…

PA Resources, idag stod det klart att Länsförsäkringar minskar innehavet till 4,8%. Aktien som för ngn vecka sen stod i cirka 8kr står nu i 5kr. Nedgången har varit massiv, och den har självklart till stor del varit väntad efter de negativa besked som kommit, men botten bör väl vara nådd? Jag tror fortfarande på bolaget långsiktigt, och runt 5kr borde väl kunna vara en bra nivå att gå in på? Det är i alla fall något man kan fundera en stund på.

Smartphonemarknaden, HTC släppte positiva prognoser idag, SonyEricsson släppte en svag rapport men tror på ett starkt 2011, Apple är positiva och Google räknar med stark tillväxt, samtidigt anställer RIM över 1000 personer och har en stark tillväxt utanför USA, men vad ska då Nokia och Microsoft göra? Även de tror ju på en stark marknad, precis som Samsung & LG gör…. Jag blir faktiskt inte riktigt klok på branschen, men jag tror att man ska vara rejält överviktad kommande 1-2 år i denna bransch. Försäljningen går spikrakt uppåt och det är omöjligt att förutspå den långsiktiga vinnaren, kortsiktigt är nog nästan alla vinnare eftersom marknaden växer som den gör.

Investor. Rabatten i aktien i förhållande till substansvärdet är rekordstor, 37% (igår i alla fall). Utdelningen höjs lite, men rabatten är betydande. Samtidigt höjs reaktioner på höga löner inom Investor-sfären… En reflektion som jag fick genom att läsa boken om Warren Buffet (se andra artiklar längre ner) är att på Berkshire Hathaway är de 15 pers som förvaltar alla deras innehav, på Investor är de 150 pers, trots att de har färre innehav, och har i mångt och mycket samma filosofi, många av innehaven har de ju haft mycket länge? Helt klart är ju i alla fall att man blir inte bättre bara för att man är fler… Jag funderar trots detta på att plocka in lite Investor på sikt, förr eller senare kanske rabatten minskar?

Rapporter nästa vecka

Vi har bland annat Ericsson på tisdag, Nokia på torsdag inom telekom.

AstraZeneca på torsdag, på torsdag är det också dags för H&M som ur mitt perspektiv är veckans höjdpunkt.