Coinbase som är en av världens största handelsplater för cryptovalutor ligger nere. Detta samtidigt som Bitcoin faller från +$11.300 till cirka $9.300 på någon timme.  BTC har återhämtat sig en del och ligger just nu på cirka $9.850.

Övriga valutor följde självklart med ner. Detta är dock efter en extrem uppgång, både senaste året, månaden och veckan. En korrigering från dessa nivåerna är ju ganska trolig, men tror inte uppgången är över på långa vägar faktiskt.

En valuta utan hinder, en global valuta, utan växlingskurser, som förflyttas mellan köpare & säljare i realtid låter ju nästan för bra för att vara sant, men cryptovalutor har ju faktiskt möjlighet att ge oss just det. Ja, spännande tider är det :-)

Länkar om du vill testa handla Bitcoin eller andra digitala valutor:

Avanza erbjuder handel i ett Bitcoin-certifikat (länk nedan). då kan man handla i svensk ISK och över börsen (dvs öppet när börsen är öppen i Sverige)

Länk till Avanza och BITCOIN XBT

Coinbase utländsk aktör, en av världens största cryptovaluta-plattformar, som är en app & hemsida. Otroligt enkelt! Där finns även Ethereum & Lifecoin som är två mindre kända valutor. Handel via Coinbase beskattas som en vanlig aktiedepå (dvs inte som Kapitalförsäkring/ISK).

Länk till Coinbase (Registrerar du dig via denna länk får du Bitcoins till ett värde av $10 när du köpt Bitcoin för minst $100. Jag får också samma bonus som du).