Clas Ohlson: Gårdagen bjöd inte enbart på sol, utan även en positiv rapport från Clas Ohlson, det mesta i rapporten var positivt, men för att lyfta fram några punkter så tyckte jag att följande var några “highlights”

  • Expansionen i UK bromsas upp
  • Tillväxten i lokala valutor är riktigt bra
  • Ambitionen att fortsätta växa aggresivt i Norden

Aktien gick upp ordentligt på rapporten, med all rätt. Nu kan vi nog vänta oss en lite lugnare utveckling, men det finns fortfarande potential uppåt. Aktien har tagit mycket stryk senaste halvåret.

I övrigt gick det mesta upp igår, och ner idag. Det är ju så börsen är nu när det är oroligt på makro-fronten. Jag känner mig trygg med att vi är på väg uppåt och jag har idag passat på att köpa lite RIMM på dippen (fick ett gäng för knappt $62 vilket jag tycker är prisvärt i alla fall). Ökningen i RIMM ska dock ses som en lite kortare placering, en del av innehavet är mer långsiktigt, men ökningen kommer nog att avyttras om vi får en 5-10% upp framöver.

Har också ökat i PA Resources (igår), det känns som att aktien bottnat ur, och potentialen uppåt är större än fallhöjden neråt tror jag. Insiderköpen förstärker också den känslan. Det är ingen dubblare närmsta tiden, men på längre sikt kan aktien gå bra om bolaget får tillbaka förtroendet på marknaden. Värdet av tillgångarna värderas idag till cirka 8kr/aktie, vilket gör att “man får mycket för pengarna” idag. Dock är bolaget hårt belånat, och vid omförhandlingen som pågår så får man säkert betala en saftig ränta (sannolikt upp mot 10%), så det är viktigt att oljepriset fortsätter ligga på en rimligt hög nivå.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x