Clas Ohlson lyckades med konststycket att misslyckas med rapporten förra veckan, trots att förväntningarna var lågt ställda. Man kan konstatera att man aldrig kan vara för säker på enskilda aktier. Det är viktigt att ha i åtanke när man sätter sin portfölj. Produkter som Avanza Zero och liknande är bra produkter om man tror på börsen som helhet, men inte vill ta den risk det innebär att exponera sig i enskilda bolag.

Jag tycker i alla fall att Clas Ohlson fortsätter se attraktiv ut, men en kortsiktig omvärdering lär vi inte se. Att man sänker tillväxtmålet från 15 till 10% per år är ju det tråkigaste… Men Clas Ohlson lär fortsätta vara en stabil direktavkastare, och över tid är sannolikt dagens värdering mycket attraktiv.

Om vi byter ämne till Google…

Käkade middag med en god vän ikväll, och vi började prata om Google och dess värdering. Idag är det cirka 5% av världens reklampengar som läggs på Internet, resten går till TV, tryckt media och övriga kanaler. Av de 5% har Google ungefär 60%. Det ger ju Google cirka 3% marknadsandel av den totala reklamkakan som finns idag.

Om man lägger till att Google mer eller mindre kontrollerar Android, som inom kort blir världens mest spridda mobila OS, och att annonser sannolikt är mer värda om de sätts i rätt perspektiv, nämligen lunch-annonser vid lunchtid, shoppingannonser på lönehelgen osv, dessutom anpassade utifrån din aktuella position, då kan man snabbt räkna ut att Google ligger mycket bra till för att knipa en betydligt större del av de 100% av reklampengen än de 3% man idag har, eller? Jag har alltid gillat Google, men OM man lyckas med att dominera sökningar och lokala mobila annonser så är potentialen i aktien närmast astronomisk!

Jag vet inte hur Google går närmsta året, men långsiktigt tror jag det är en mycket mycket bra investering. Eller, vad tror du?

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.