Clas Ohlson lyckades med konststycket att misslyckas med rapporten förra veckan, trots att förväntningarna var lågt ställda. Man kan konstatera att man aldrig kan vara för säker på enskilda aktier. Det är viktigt att ha i åtanke när man sätter sin portfölj. Produkter som Avanza Zero och liknande är bra produkter om man tror på börsen som helhet, men inte vill ta den risk det innebär att exponera sig i enskilda bolag.

Jag tycker i alla fall att Clas Ohlson fortsätter se attraktiv ut, men en kortsiktig omvärdering lär vi inte se. Att man sänker tillväxtmålet från 15 till 10% per år är ju det tråkigaste… Men Clas Ohlson lär fortsätta vara en stabil direktavkastare, och över tid är sannolikt dagens värdering mycket attraktiv.

Om vi byter ämne till Google…

Käkade middag med en god vän ikväll, och vi började prata om Google och dess värdering. Idag är det cirka 5% av världens reklampengar som läggs på Internet, resten går till TV, tryckt media och övriga kanaler. Av de 5% har Google ungefär 60%. Det ger ju Google cirka 3% marknadsandel av den totala reklamkakan som finns idag.

Om man lägger till att Google mer eller mindre kontrollerar Android, som inom kort blir världens mest spridda mobila OS, och att annonser sannolikt är mer värda om de sätts i rätt perspektiv, nämligen lunch-annonser vid lunchtid, shoppingannonser på lönehelgen osv, dessutom anpassade utifrån din aktuella position, då kan man snabbt räkna ut att Google ligger mycket bra till för att knipa en betydligt större del av de 100% av reklampengen än de 3% man idag har, eller? Jag har alltid gillat Google, men OM man lyckas med att dominera sökningar och lokala mobila annonser så är potentialen i aktien närmast astronomisk!

Jag vet inte hur Google går närmsta året, men långsiktigt tror jag det är en mycket mycket bra investering. Eller, vad tror du?

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Intressant att du tar upp Google.
Jag följer också företaget och har köpt på mig lite aktier det senaste året. Dock tyvärr till högre pris än nuläget.
Men jag har långsiktighet i köpet med en motivation som är i linje med vad du är inne på, de borde ha en jättepotential framöver, särskilt när de äger Android.

Jag köpte Google aktier för jag vill gärna exponera mig lite av min portfölj mot någon av de största väntade framtida vinnarna i intenet/mobil ekonomin. Bland alternativen finns inte Facebook att köpa på öppna marknaden, Apple och Amazon tycker jag har alldeles för höga värderingar. Man ska inte räkna ut Microsoft, särskilt inte efter köpet av Skype. Men jag sätter ändå mina hästar på Google.

Orosmomentet som dock hindrar mig från att våga avsätta en signifikant del av min portfölj i Google är konkurrensen från Facebook. De lär ju bli den största konkurrenten på internetannonsering….

Anonymous
10 years ago

Lasse,

Håller med. Facebook blir en svår konkurrent. Deras “gilla” knapp är enormt kraftfull. Man får ut ännu mer info om personer genom att analysera deras “gilla”-beteende jämfört med vad de söker efter.

Tror dock att Facebook toppar redan innan börsnoteringen, men de kommer säkert också att bredda sig på samma sätt som Google gjort.

Facebook, Likedin mfl tycker jag verkar ha en kraftig övervärdering i sitt börsvärde, men Google är fortfarande lågt värderade…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x