Så är vi inne i julveckan, när vi summerar året så lär vi ha gått upp cirka 20-25% (22% just nu). Många aktier har gått starkt, framför allt storbolagen. Jag har ingen statistik på det, men känslan är att Large Cap-bolagen gått mycket starkt i år jämfört med Midcap & Smallcap.

För egen del har året varit blandat, jag har varvat bra investeringar med mindre bra. Men en längre summering av året kommer efter nyår.
  
Just nu fokuserar jag på att försöka komma fram till vad som ska göras inför årsskiftet, samt vad som ska hända därefter…
   
Alt1. Ligga kvar med mycket likvider vid sidan om, detta är ju bäst om det blir problem med makro
Alt2. Öka i befintliga innehav, ökar dock risken i portföljen för mycket.
Alt3. Utgå från att makro löser sig och börja bygga upp en större portfölj igen.
   
Just nu tvekar jag mellan Alt1 & Alt3. Jag är dock sugen på AstraZeneca efter fallet förra veckan, H&M är intressanta, det är de alltid, Clas Ohlson har fallit tillbaka en bit, Betsson kommer med en rejäl utdelning, PA Resources som vinner mycket på en bättre konjunktur och högre oljepriser, dessa är bara ett axplock, även Karo Bio, Topotarget & Precise Biometrics är intressanta, jag kommer nog börja köpa på mig lite poster i veckan, men ändå behålla lite kapital vid sidan om. Jag kommer också att minska lite i RIMM eftersom aktien är kraftigt överviktad i portföljen. Även om jag tror mycket på bolaget så vill jag inte ligga så överviktad för länge, risken blir för hög helt enkelt.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x