Börsen slutade upp idag, och uppgången var bred. Grekland fortsätter spöka, och förhandlingarna verkar ju inte gå speciellt bra. 16 november är pengarna slut enligt den grekiska regeringen, och sanningens stund börjar närma sig. Sannolikt så släpper EU & IMF till pengar ännu en gång trots brutna löften, inte för att man tror att Grekland kommer klara krisen, utan för att köpa sig ytterligare lite mer tid… Det tror jag i alla fall, men börsen kan bli skakig ju närmare mitten av November vi kommer.

Lundin Petroleum kom med en bra rapport och fortsatte upp drygt 2% även idag. Flera uppgraderingar har trillat in och målkurserna ligger mellan 165-190 ungefär. Nuvarande aktiekurs är 162kr. Jag tycker aktien är mycket intressant, både kortsiktigt och långsiktigt, men framför allt långsiktigt.

RIM (företaget bakom Blackberry) rusar nästan 9% idag på nyheter om att BB10-telefoner börjat skeppas ut till operatörer för verifiering & tester. Detta är normalt inför en lansering, och sannolikt ser vi en lansering i Q1-2013. Återstår att se hur BB10 mottas av köparna, och risken för mycket svaga försäljningssiffror fram till lanseringen är stor. Jag skulle nog avvakta med aktien, även om värderingen vid en lyckad lansering i nuläget är sjukt låg… Ger inga råd om aktien, berättar bara vad jag tycker :-)

Nu snart dags för middag & bio (Hypnotisören), hoppas du har en bra kväll!

Andreas