Jag har tjatat om en större rekyl ganska länge nu, och jag är fortsatt orolig för skuldberget som växer runtom i Europa, dock så har ju statistiken senaste veckan, och också rapporterna från IMF visat på att riskerna kanske är överdrivna, i alla fall i det korta perspektivet,  riskerna och skulderna finns där, men IMF räknar med att länderna kan hantera dem. Obama verkar ju förbereda ytterligare stimulanser för att få fart på USA, senast idag kunde vi ju läsa om ytterligare ett stödpaket på 100 miljarder dollar.

Ingemar Carlsson på Realtid.se har också hållit med mig om att en nedgång borde komma, men han börjar vackla nu, och i dagens analys pratar han för första gången på länge om att rekylfasen snart kan vara över, och att vi snart (2011) får se OMXS30 nå både 1100, och i bästa fall även 1200. Det ger en riktigt intressant uppsida på ett års sikt. (Klicka på grafen/texten nedan för att läsa hela artikeln på realtid.se).

Jag börjar också ifrågasätta min negativa inställning till Börsen, bolagen går ju bra, p/e på Stockholmsbörsen ligger en bit under det historiska snittet, framför allt bolag med stor del i Sverige går ju riktigt bra, “Sverige AB” tuffar ju på starkt, både med ekonomisk tillväxt och nya jobb. Direktavkastningen på många bolag ligger på runt 5%, och i vissa fall ännu högre, samtidigt som räntorna är låga. Det borde ju innebära att pengarna strömmar in till Börsen, i alla fall på sikt.

Jag håller mig avvaktande/passiv under första halvan av September, och kanske något längre, men sen kommer jag nog att öka andelen aktier, och minska min andel likvida medel i depån succesivt. (cirka 45% likvid idag).

 

(Källa: realtid.se, klicka på bilden/texten för att läsa hela artikeln på realtid.se)