Jag måste erkänna att jag ångrar att jag inte sålde BEAR när jag låg 5000kr plus på investeringen… Bear har gått ner cirka 4,7% sedan min investering. Jag vill dock fortfarande inte sälja, envist – ja, korkat? – Ja kanske?.. Imorgon kommer viktig statistik, och är den positiv så kommer jag att sälja, absolut, för då tror jag att vi kan se högre nivåer kortsiktigt, men jag är fortfarande övertygad om att vi ska ner en liten bit inom kort…

Jag ligger dock felpositionerad, och det är jag den första att erkänna, jag hade hellre suttit med BULL och funderat på vilken nivå som är bra att gå ur positionen på… Men nu är det som det är.

Jörgen – Håller med, är imponerad av Topotargets styrka, och jag tror och hoppas att du kommer bli rik på investeringen. Topo kommer att få en mindre plats i portföljen, men jag kommer inte gå “all-in” i den aktien, oavsett hur bra den är. Jag inser mer och mer att jag inte hinner ha en så “aktiv” portfölj som jag sitter på idag, jag måste investera med ett längre perspektiv, jag är på resande fot alldeles för mycket, och har cirka 150 resdagar i jobbet per år, dessutom spenderar jag många av dessa dagar i olika mötesrum utan kontakt med Börsen osv.

Att sitta med Bear, Bull, eller för stora enskilda innehav påverkar egentligen bara min prestation negativt, jag måste lära mig att tänka långsiktigt och investera därefter. Om man ska ge sig på en liten summering av min aktiehandel de senaste 10 åren så är mina bästa investeringar, och de som gett mig bra avkastning, innehav som jag legat på en längre tid. Att lyckas med kortsiktig trading kräver så otroligt mycket mer än magkänsla och generell kompetens om Börsen och bolagen som är noterade.

Så, jag kommer som jag skrivit tidigare att försöka bygga upp en långsiktig portfölj under våren, det påverkar självklart inte mitt bloggande, i alla fall inte negativt, jag har ett stort intresse av Börsen och bolagen bakom, och lever med detta intresse varje dag.

Du som läser, är du en duktig trader, vad har du i så fall för strategi? Hur mycket tid har du att lägga på trading på dagarna? Kan du klara av både trading och ett jobb dagtid?

Nu hoppas vi (i alla fall jag) på en lite nedgång i USA ikväll :-)

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets kan du handla med både råvaror, valuta och aktier på flera av världens börser.