Måndag, ännu en härlig vecka tar sin början. Denna veckan inleder börsen ner ordentligt, och nu vid lunchtid är vi ner cirka 3,4%. Samma förmiddag har Precise Biometrics varit uppe på cirka +15% och i skrivande stund ligger aktien cirka +7%. Jag har faktiskt sålt av 15% av innehavet kortsiktigt. Avanza är nästan enda köparen idag, och det är sannolikt ngn trader som sitter och handlar upp aktien. I princip alla andra säljer, SEB, Erik Penser mfl. Jag sålde en del på 1,55kr. Går vi under 1,40kr så köper jag tillbaka, och eventuellt ökar jag också innehavet lite.

Dagens uppgång i Precise ger jag inte mycket för. Tror inte den är driven av läckor eller nära förestående nyheter, tror den är enbart driven av traders som vill trissa upp kursen och sälja av i omgångar. De lyckas, och tjänar säkert pengar idag. Otroligt att man lyckas med detta på en börs som i övrigt rasar med över 3%!

Så, resten av börsen då? Ja, jag är allt annat än positiv måste jag säga. OMXS30 ligger precis över 900 nu, tror vi ska ner och testa 890 senast imorgon, och risken att det inte håller ser jag som ganska stor. Då siktar vi på 860 som är ett starkt stöd. Bryter vi även det ska vi långt ner i källaren… Räntan på 2-åringen i Italien är tydligen uppe på över 50% just nu? Ohållbart? Ja självklart! Frågan är om det brakar neråt ordentligt i veckan, eller om vi får in lite positiva nyheter som kan hålla oss uppe?

Det är ungefär en månad till nästa rapport-säsong påbörjas, och ska företagen vinstvarna så börjar det bli dags. Samtidigt har säkert många företag inte känt av “krisen” än, och konsjunkturen är ju fortfarande bra, även om en inbromsning nu sker. Det kan mycket väl vara så att bolagen fortsätter visa rekordvinster, men de lär definivt skriva ner prognoserna… Och det brukar slå mer negativt än en bra rapport kan påverka positivt. Jag tror att vi kan få rejäla nedgångar i oktober om trenden på börsen inte vänt innan dess…

Men men, vi får se, nu väntar jobb, jobb & jobb, återkommer ikväll med lite kommentarer och högst personliga synpunkter & kommentarer :-)

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.