Ja, tänkte försöka mig på en kort sammanfattning av börsdagen såhär lite innan midnatt.

Nedgången idag blev inte alls så kraftig som jag förväntat mig, USA slutade ju till och med upp en dag som denna! Att oljan steg är ju logiskt, och innehavet i BP utvecklades starkt, mycket drivet av Exxon Mobiles rapport som var bra i USA.

I Sverige så tog Eniro ett glädjeskutt, och rekryteringen av Jarnheimer tycker jag är mycket intressant, det är ett bra ledningsteam på plats i Eniro och det ska bli spännande att följa bolaget de närmsta åren. De har en stor utmaning framför sig, men samtidigt, skulle de lyckas så är uppsidan betydande. (Jag väljer dock att stå utanför tillsvidare).

Både H&M och Electrolux backade lite, men det var ju också väntat en dag som denna. Ser fram emot Elux-rapporten senare i veckan. Tror Elctrolux har en lysande framtid framför sig, och ska bli spännande att se om de kommer med någon extra utdelning till aktieägarna i vår!

Hoppas verkligen att läget i Egpyten inte förvärras i veckan, framför allt för folket i Egyptens skull, en konfrontation mellan folket & militären skulle kunna bli mycket blodig. Men jag är övertygad om att den tysta internationella diplomatin jobbar för högtryck, och i slutändan innebär att diktatorn Mubarak får en fristad och lämnar Egypten. Tror det är ytterst svårt att återta makten efter detta folkliga uppror. Skulle det smälla ordentligt i Egypten och problemen sprider sig, då tror jag vi har säkert 10-20% fallhöjd på börsen, och då vet jag faktiskt inte hur jag ska agera. Skulle det gå i fel riktning så blir det nog till att minska exponeringen och skydda pengarna, för att sedan köpa tillbaka på förhoppningsvis lägre nivåer. Men vi är inte där än, och jag hoppas att det lugnar ner sig så att fokus på börsen kan återgå till bokslut & kvartalsrapporter inom kort.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x