Jag trodde vi var överens om att vi tar börsen till molnfri höjd denna våren? Tydligen inte… Börsen har nu backat cirka 5% sedan toppen. Det är ju inte konstigt efter en sådan rejäl uppgång som pågått sedan slutet av förra året.

Idag drevs ju börsen ner av H&M. Jag gillar dock H&M, de tänker långsiktigt, och mitt innehav är precis det… långsiktigt! Spelar ingen roll om aktien går upp eller ner kortsiktigt, utdelningarna kommer, och långsiktigt går bolaget i rätt riktning. Dagens nedgång på 5% är väl snarare ett köptilllfälle än ett tillfälle att sälja.

Oroande uttalanden börjar återigen dyka upp, Spanien kan behöva nödlån, Grekland behöver ännu fler nödlån, och är nu på väg in i ett val som inget vet hur det slutar. Hela Syd-europa verkar har lite problem, och så även Italien förståss, som det dock varit ganska tyst runt senaste tiden.

Precise gick upp 12% idag på beskedet om att man tecknat en lånefacilitet på 30MSEK. Uppgången är väl främst att se som en lättnad för dem som var rädda för att behöva bidra i ännu en nyemmission. Bolaget berättar samtidigt att man nu är nära att påbörja försäljning & tillverkning av iPad & iPhone-tillbehören, och det är självklart positivt. Jag är dock lite tveksam, jag saknar information om andra affärer, främst i Sydamerika & USA. VD:n skrev i pressmeddelandet att huvuddelen av intäkterna för 2012 kommer från skalen till smartphones, jag hade hoppats på fler stora intäkter i år…?

RIM, sitter och lyssnar på deras webcast just nu, har bara ett litet innehav på 400 aktier, men tycker fortfarande det är intressant att följa aktien. Resultatet var 1 öre lägre än förväntat. Antalet smartphones var 11,1 Miljoner. Drygt 500k Tablets/Playbooks. Bolaget tittar på partnerskap & licensieringar av bolagets tillgångar (såsom BB10, Nätverk, kundbas mm). Den typen av uttalanden kan mycket väl driva aktien kortsiktigt, men sannolikt kommer aktien att fortsätta sin nedgång under våren. En turnaround kommer inte förren BB10-lanseringen är nära förestående.

Nu är det snart fredag o helg! Ha det bäst!