Jag ligger till största delen likvid. Jag har under dagen avyttrat innehaven i Clas Ohlson, Kungsleden, PA Resources, Volvo B, AstraZeneca & Betsson. Några av innehaven såldes med en mindre vinst, och några såldes med några procents förlust.

Anledningen till försäljningarna? Jo, magkänslan säger att vi ska ner mer, mycket mer (10-15%)…

Jag kan givetvis ha fel, det har jag haft otaliga gånger, men “alla” varnar för att krisen kan blossa upp till hösten, de flesta räknar med att tillväxten avtar nästa år, USA har gigantiska problem, Irland, Spanien, Portugal, Grekland, Ungern? Ja listan på europeiska stater som har problem kan göras lång… Kina? Fastighetsmarknaden har gått upp kraftigt länge nu, kommer det en baksmälla snart eller fortsätter det upp ett tag till?

Allt är absolut INTE nattsvart, många bolag gör bra vinster, och jag kommer absolut investera i flera bolag under hösten, men förhoppningsvis till lägre priser än idag.

Innehaven i Karo Bio, H&M, Telenor, Avanza Zero lämnas tills vidare orörda.

XACT BEAR, ja, jag har idag så smått börjat tanka Bear igen. Jag kommer inte ligga i Bear speciellt länge, utan försöka “swingtrada” och följa min magkänsla närmsta tiden. Jag ligger dock till största delen likvid, och kommer så att göra någon månad framåt. Tycker dock att Gardells inhopp i Swedbank, och rykten om uppköp av Boliden & Lundin Mining är intressanta, mer om det inom kort.