Jag ligger till största delen likvid. Jag har under dagen avyttrat innehaven i Clas Ohlson, Kungsleden, PA Resources, Volvo B, AstraZeneca & Betsson. Några av innehaven såldes med en mindre vinst, och några såldes med några procents förlust.

Anledningen till försäljningarna? Jo, magkänslan säger att vi ska ner mer, mycket mer (10-15%)…

Jag kan givetvis ha fel, det har jag haft otaliga gånger, men “alla” varnar för att krisen kan blossa upp till hösten, de flesta räknar med att tillväxten avtar nästa år, USA har gigantiska problem, Irland, Spanien, Portugal, Grekland, Ungern? Ja listan på europeiska stater som har problem kan göras lång… Kina? Fastighetsmarknaden har gått upp kraftigt länge nu, kommer det en baksmälla snart eller fortsätter det upp ett tag till?

Allt är absolut INTE nattsvart, många bolag gör bra vinster, och jag kommer absolut investera i flera bolag under hösten, men förhoppningsvis till lägre priser än idag.

Innehaven i Karo Bio, H&M, Telenor, Avanza Zero lämnas tills vidare orörda.

XACT BEAR, ja, jag har idag så smått börjat tanka Bear igen. Jag kommer inte ligga i Bear speciellt länge, utan försöka “swingtrada” och följa min magkänsla närmsta tiden. Jag ligger dock till största delen likvid, och kommer så att göra någon månad framåt. Tycker dock att Gardells inhopp i Swedbank, och rykten om uppköp av Boliden & Lundin Mining är intressanta, mer om det inom kort.

Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Okej, men varför har du kvar avanza zero? om du tror på nergång? du köper björnar med har en index fond?

Anonymous
10 years ago

Bra fråga :-) Avanza Zero står bara för drygt 1% av mitt totala kapital, min tanke med Avanza Zero är att “aldrig” sälja den, jag månadssparar också numera i fonden och min tanke är att köpa kontinuerligt varje månad i många år framåt. Därav att jag inte avyttrar den fonden.

Jag har dessutom, precis som många andrahaft fel många gånger senste året, och väljer därför att ligga kvar med några innehav (även om jag tror att börsen som helhet kommer gå ner).

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x