Så, då är jag också troende, med i sekten eller vad man nu ska skriva… Jag är numera helt övertygad om att Bitcoin och digitala valutor har en framtid. Inte minst har jag flera vänner som numera lever på att föreläsa om Blockchain, vilket självklart väckt mitt intresse. Jag läser också dagligen om olika Blockchain-baserade projekt som är otroligt spännande!

Bitcoin är “relativt” svårt att köpa som privatperson eftersom 1st Bitcoin kostar knappt 100.000kr… Ja precis, 100.000kr! Men som tur finns det alternativ “även för oss vanliga människor” som inte vill börja med 100k… :-)

Jag har köpt dels via Avanza. Då har jag köpt “BITCOIN XBT” som är en ETN (ett svenskt certifikat), man köper den som vanliga aktier, och den fonden/företaget köper i sin tur Bitcoins. På så sätt kan man investera även i ISK på svenska börsen.

Länk till Avanza och BITCOIN XBT

Jag har också köpt via Coinbase, som är en app & hemsida. Otroligt enkelt! Där finns även Ethereum & Lifecoin som är två mindre kända valutor. Handel via Coinbase beskattas som en vanlig aktiedepå (dvs inte som Kapitalförsäkring/ISK).

Länk till Coinbase (Registrerar du dig via denna länk får du Bitcoins till ett värde av $10 när du köpt Bitcoin för minst $100. Jag får också samma bonus som du).

Bitcoin & dessa valutor ska verkligen hanteras med försiktighet. Vollan är betydande! exempelvis har Bitcoin gått upp över 30% senaste veckan. och mångdubblats senaste året. Men, det är spännande om valutan får fotfäste i världen, då har resan verkligen bara börjat. Men som sagt. Ska man köpa Cryptovalutor så ska man köpa för små summor, och gärna sprida ut köpen över tid. (Jag månadssparar som exempel i Bitcoin sedan ngn månad).